28 / 03 / 2024

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi



Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, eski Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) çalışanı 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.


İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, dönemin  TOKİ  İstanbul Emlak Daire Başkanı Aliseydi Karaoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Diğer 5 sanık ise duruşmaya gelmedi.


Duruşmada savunma yapan sanık Karaoğlu, belgelerde aleyhine olan hususları kabul etmediğini ifade ederek, kendisinin merkezi idareden ayrı olarak bağımsız tapu devrine ilişkin bir yetkisinin bulunmadığını söyledi.


Sanık Karaoğlu, böyle bir suçu işlemesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Kendi irademle, idarenin bir gayrimenkulünün tapusunu devretme yetkim yoktur. İnşaat denetimiyle ilgili uygulama daire başkanlığı mevcuttur. Benim birimim dahilinde değildir. İnşaat denetimi, bu daire başkanlığının denetimiyle sürdürülmektedir” dedi.


İfadesinin ardından sorulara cevap veren sanık Karaoğlu'na, “Kamu kurumunun en üst yetkilisinin yani TOKİ başkanının yetkisi vardır. TOKİ Başkanlığı’nın strateji komisyonunun bekletme kararına göre devir işlemi bir süre beklemiştir.” dedi.


Mahkeme hakimi Mustafa Erdoğan, asansör kazası ile ilgili olarak 25 sanığın yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava ile birleştirme taleplerine muvafakat verilmediğini bildirdi.


Hakim Mustafa Erdoğan, eksikliklerin giderilmesi ve TOKİ'ye yazılan yazıların cevaplarının beklenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Aliseydi Karaoğlu'nun da arasında bulunduğu eski 6 TOKİ görevlisinin, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


AA


Geri Dön