29 / 03 / 2024

Şişli'deki lüks rezidansta asansör kazası!

Şişli'deki lüks rezidansta asansör kazası!

Şişli’deki rezidansın asansörünün 35 kat düşmesi sonucu ayağından yaralanan işadamı Aykut Baykara, firmadan şikâyetçi oldu. Asansör teknikeri Emre Ç., “Rezidans yönetimini uyardım, dinlemediler” dedi.



İstanbul Şişli'de bulunan lüks bir rezidanstaki asansör 35 kat aşağıya düştü. Asansör içinde bulunan işadamı ayağından yaralandı. Baykaralar Mermerler Ltd. şirketi ve ALPARK İnşaat'ın sahibi Aykut Baykara (39), rezidansın 42. katında ikâmet ediyordu. Baykara, geçtiğimiz günlerde toplantıya yetişmek üzere binadan ayrılmak istedi ve asansöre bindi. Kısa süre sonra asansör hızla aşağıya düşmeye başladı. Çarpma etkisiyle asansör parçaları işadamının üzerine devrildi. Yaralanan Baykara, yarım saat asansörde mahsur kaldı. Asansörün kapısını kırarak kendi imkânlarıyla dışarı çıkan işadamı, hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Baykara'nın sağ ayak bileğindeki tendonları kopmuştu. Genç işadamının ayağında hasar meydana geldi ve işadamının yürümesi için ayağına aparat takıldı.


'SORUMLU YÖNETİM'

İşadamı, asansör firması OTİS'ten şikâyetçi oldu. Yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan asansör teknikeri Emre Ç., "Asansör raylarında eğilmeler meydana gelmiş. Bunu rezidans yönetimine ilettim. Bütçe ayrılmadığı için bizim teklifimizi kabul etmediler" dedi.


'CEZALARINI ÇEKSİNLER'

SABAH'a konuşan işadamı Baykara, "Ayağımın üzerine hâlâ basamıyorum. Ben aynı zamanda profesyonel sporcuyum. Olaydan sonra bir daha binaya gidemedim. Yaşadığım bu mağduriyet giderilmedi. Kusurlu herkes cezasını çeksin" dedi.



Sabah



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Şişli’de Divan Rezidans’ın 42. katında kalan Baykara Mermerler Ltd. Şirketi ve ALPARK İnşaat’ın sahibi Aykut Baykara, 35 kat aşağıya çakıldığı kazadan mucize eseri kurtuldu. Baykara’nın bindiği asansör hızla aşağıya düşmeye başladı.


Çarpma etkisiyle asansör parçaları üzerine devrilen Baykara yaralandı. Yarım saat asansörde mahsur kalan baykara, kapıyı kırarak dışarı çıkmayı başardı. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan ve sağ ayak bileğindeki tendonları kopan Baykara, asansör firması OTİZ’den şikayetçi oldu.


Asansör teknikeri E.Ç, bakımı periyodik aralıklarla yaptığı asansörde raylarda eğilmeler oluştuğunu söyleyerek, “Divan Otel yönetimine ilettim, bütçe ayırmadıkları için teklifimizi kabul etmediler” dedi.



Karar 


Geri Dön