19 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi, Şişli'deki asansör kazasının yaşandığı şantiyede incelemede bulundu!

Akif Hamzaçebi, Şişli'deki asansör kazasının yaşandığı şantiyede incelemede bulundu!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının yaşandığı şantiyede incelemelerde bulundu...



 CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şişli'deki şantiyede 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin, "Şişli Belediyesi'nin denetimde hiçbir yetkisi yoktur. Bu inşaatları denetimden kaçırmak için hükümet her türlü yolu denemektedir. Bu işçilerimizin ölümüyle sonuçlanmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz" dedi. 


Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve  Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının yaşandığı şantiyede incelemelerde bulundu.


Hamzaçebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine ise sabır ve başsağlığı diledi. 


İnşaat alanının çok kısa bir süre öncesine kadar Ali Sami Yen Stadı olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, "Bütün kentli burasının yeşi alan olmasını istemişti" dedi.


Dünyanın en ileri teknolojisiyle yapıldığı söylenen bir inşaatta 10 işçinin hayatını kaybetmesinin kabul etmenin mümkün olmadığını aktaran Hamzaçebi, "Bu 10 işçimize Allah'tan rahmet dileyerek, ailelerin acılarını paylaşarak geçiştirebileceğimiz, unutabileceğimiz bir olay değildir. Bunun üzerinde iyi durmak, düşünmek gerekir. 10 işçi kardeşimiz, nasıl ve neden ölmüştür? En ilkel şartlarda işçi kardeşlerimizi çalıştıracaksınız. Onların hayatları üzerinden başka hayatlar, yaşamlar ve kazançlar kurmaya çalışacaksınız. Bunu reddediyoruz" diye konuştu. 


Kısa bir süre önce 301 kişinin Soma'da yer altında öldüğünü anımsatan Hamzaçebi, sorunun hala Türkiye'de işçilerin 19. yüzyıldan kalmış vahşi kapitalizm sistemi içerisinde çalıştırılması olduğunu kaydetti. 


- "Proje, TOKİ'nin onayladığı bir projedir"


Hamzaçebi, şöyle devam etti: 


"Proje, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve  TOKİ  projesidir. TOKİ'nin onayladığı bir projedir. TOKİ'nin onayladığı projelerde, merkezi hükümetin onayladığı projelerde, projeler harçtan ve belediye denetiminden muaftır. Burada, dün geceden beri Şişli Belediyemiz işçi kardeşlerimizin ailelerine ve diğer işçilerimize olağanüstü bir destek veriyorlar. Ama bu desteği işçilerimize veren Şişli Belediyesi'nin denetimde hiçbir yetkisi yoktur. Bu inşaatları denetimden kaçırmak için hükümet her türlü yolu denemektedir. Bu işçilerimizin ölümüyle sonuçlanmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz."


İnşaat denetimini yapan firmanın üzerinde durulması gerektiğine işaret eden Hamzaçebi, kazanın bir iş kazası olmadığını ifade ederek parti olarak olayın takipçisi olacaklarını vurguladı. 


Aziz Torun, Torun Center inşaat kazasıyla ilgili toplantı yaptı!


AA 


Geri Dön