25 / 04 / 2024

Sistemkoin CEO'su Tolgahan Çolpan'dan milyonluk vurgun!

Sistemkoin CEO'su Tolgahan Çolpan'dan milyonluk vurgun!

Sistemkoin'in tutuklu CEO'su Tolgahan Çolpan'ın seyirci olarak katıldığı bir üniversite panelinde kendini sponsor olarak tanıtıp çok sayıda üniversite öğrencisini dolandırdığı ortaya çıktı. 



İflas eden ilk kripto borsalarından Sistemkoin'in tutuklanan CEO'su Tolgahan Çolpan'ın geçmiş dönemlerde yaptığı milyonluk vurgunun detayları ortaya çıktı. Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenenpaneline katılan Çolpan'ın kendisini sponsor olarak tanıtarak üniversiteli öğrencileri dolandırdığı belirlendi.

Sistemkoin CEO su Tolgahan Çolpan dan milyonluk vurgun!

Kripto para hakkında öğrencilere bilgi veren Çolpan, kendisine soru soran sekiz öğrenciye de kartını verip, daha sonra işe aldı. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından 25 Nisan 2018 yılında "Tüm Yönleriyle Dijital Para" konulu bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel'in yaptığı Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan (İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Süleyman Kaya (Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Baysan'ın (İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi) konuşmacı olarak katıldığı panele öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

KÜRSÜYE ÇIKTI KRIPTO PARAYI ANLATTI 

Panelin soru kısmında söz alan Çolphan kürsüye çıkmak için izin istedi. Programın moderatörü bu talebi onaylayınca Çolphan kürsüye çıkarak kripto para hakkında bilgi verdi. 

Sistemkoin CEO su Tolgahan Çolpan dan milyonluk vurgun!

AKTİF ÖĞRENCİLERI SEÇTİ

Öğrencilerin de sorusunu yanıtlayan olgahan Çolpan, şirketinin personel listesini de programda soru soran, kripto para ile ilgilenen öğrencilerden seçti. Sonrasında ise 8 kişiyi işe alan Çolpan tek kişilik anonim şirket kurarak, kripto para para borsa uygulamasını Ticaret Odası'ndan sicil kaydı alarak notere onaylattığı şirketi 50 bin TL sermaye taahhüdü ile kurduğu halde sadece 12 bin 500 TL'si bankada bloke ettirdi. Diğer yandan adres olarak gösterilen büroda çalışan olmadığı sadece avukatlık tabelası olduğu ortaya çıktı.

Bitcoin 55 bin dolar sınırına dayandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön