16 / 04 / 2024

Sit alanı Ağaoğlu'na geri verildi!

Sit alanı Ağaoğlu'na geri verildi!

İşadamı Ali Ağaoğlu'nun 1. Derece doğal sit alanı üzerine kurmayı planladığı 7 RES için yeniden üretim lisansı verildi. Seferihisar'da lisansı iptal edilen rüzgâr santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) açtığı davayı kazandı.



İşadamı Ali Ağaoğlu, Seferihisar'da lisansı iptal edilen rüzgâr santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) açtığı davayı kazandı. Ağaoğlu'nun sahip olduğu Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne mahkeme kararıyla üretim lisansı yeniden verildi. 

EPDK, üretim lisansı alan fakat yatırıma başlanmayan enerji santralleri için geçtiğimiz yaz iptal kararı vermişti. Elektrik Piyasası Kanununun geçici 9. ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin geçici 15. maddesinin 2. fıkrası uyarınca Üçgen Seferihisar Rüzgâr Enerji'nin de lisansı 7 Ağustos 2014 tarihinde iptal edildi. Mahkemeye giden Ağaoğlu.  Ankara  J8. İdare Mahkemesi'nin 9 Aralık 2014 tarihinde verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile üretim lisansına yeniden kavuştu. 


Bakanlar Kurulu devredeydi 


GEÇEN yıl Ali Ağaoğlu'nun Seferihisar'ın Turgut Köyü'nde birinci derece doğal sit alanı'nda kuracağı rüzgar santrali için imar planı değiştirilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı değişiklik ile bölgede 14 megawatt gücünde 7 adet rüzgar türbininden oluşan santralin önü açıldı. Rüzgar santrali için geçen yıl Bakanlar Kurulu kararıyla acele kamulaştırma yapılmıştı. 


Evrensel







Geri Dön