28 / 03 / 2024

Site müdürünün saha turları!

Site müdürünün saha turları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site müdürü saha turları " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....



Sitelerde kat malikleri/temsilciler kurulu karar, yönetim kurulu icra, site müdürü de uygulama merciidir. Site Müdürü gözlem , denetim ve sonrası AR-GE merciidir. Site müdürü mesaisine her gün siteye farklı kapıdan girerek, site içinde ayrı güzergah izleyerek o günün ön – sabah turunu yapar. Ofisin egelince Operasyon Ofisinden önceki günün mesai sonrası ile ilgili özet bir brifing alır ,maillerini kontrol eder varsa gelen evrakları değerlendirir. Operasyon şefi ile beta toplantısına katılır, öncesi günün akşam  ve bugünün sabah turundaki gözlemlerini departman şeflerine aktarır. 


Departman şefleriyle   önceki gün değerlendirmesini yapılır. Operasyona dahil edilerek sahaya yansıtılacak yeni malzeme, eğitim vs. varsa  operasyon ofisince son düzenlemesi yapılarak eğitimlere dahil edilme  notları alınır.


Site Müdürü , saat (10:00-13:00)  arası  ara –öğlen- turuna çıkar. Bu tur diğerlerinden farklı olarak hem önceki gün son-akşam- turunun , hem de beta toplantı gündemini kontrol amaçlı olarak keşifli detayda bir turdur. Bu tura en az bir blok kontrolü dahil edilir.


Saat (14:00-17:00 ) arası Site Müdürü için innovasyon, , prosedür revize , sakinlerle görüşme –sohbet , mail kontrol , resmi ve özel mercilerle randevu kabul-ziyaret , yazışma gibi konularla değerlendirilecek bir süredir.


Site Müdürü saat (17:00) ‘den sonra ertesi güne hazırlık olarak, site iç çevre turu yapar. Bu tura en az bir birimin ofis veya deposu dahil edilir.  


Bu turlar site yönetiminin varlık sebebi olan ; “ daha temiz,daha  bakımlı, daha güvenli yaşam alanının”’ vazgeçilmez destekçisidir.


Site Müdürü sahaya hakim olmak için bu üç turu gündemli-keşifli-geri bildirimli olarak yapmak durumundadır.


Müdürünün bu şekilde davranmadığı sitelerde, yönetim kurulları sık değişir, site müdürü de  talimatla çalışan memur durumuna düşer.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERIDANISMANICV.pdf 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 



Sitelerde kriz yönetim merkezleri!



Geri Dön