29 / 03 / 2024

Site yönetimi, site sakinlerinin beklentilerini nasıl karşılar?

Site yönetimi, site sakinlerinin beklentilerini nasıl karşılar?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " Site yönetimi sakinlerinin beklentileri nasıl karşılanır " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Bir site sakini, site yönetiminden neler bekler?

Daha temiz, daha güvenli,daha bakımlı, hayatını kolaylaştırır bir ortamda , kendini özel hissedeceği bir yaşam atmosferi…

Bu da ancak güçlü mali , etkin hukuki , verimli idari , zengin sosyal bir organizasyon yapısı ile mümkündür

Verimli  sosyal organizasyonlar için; yüksek yönetim akademileri   üst ve profesyonel  olmak üzere iki ayrı yönetimi tavsiye eder:

Site üst yönetimi bir tür ar-ge & inovasyon  birimi  gibi davranmalı , profesyonel yönetime yol gösterici tasarımlar üretmeli , bu tasarımları alan profesyonel yönetim benzer uygulamaların (mali-hukuki-idari-sosyal)  avantajlarını-dezavantajlarının da  içinde bulunduğu bir değerlendirmeyi tekrar üst yönetime sunmalı,  bu döngü yönetim heyecanı içinde üretime /sonuçlandırmaya yönelik devam edebilir  özellikte olmalıdır.

Bu tip organizasyonlar personel , malzeme , eğitim, prosedür dörtgeni ile dengelenmeli verimli hale getirilmelidir.personel sürekli , akademik eğitimle ekip , malzeme detay kullanım bilgisi ile ekipman , eğitim süreklilik ve tamamlayıcı çabalarla alışkanlık , prosedürler uygulanabilirlik detayı ile standartlar haline getirilmelidir.

Günlük mesai öncesi eğitim , işlevsel üniforma  , standartlar altına düşmeyen özlük hakları , karşılıklı sevgi & saygı , hoşgörü  Uygulama Ekibini  motiveli halde tutabilecektir.

Sitede istatistiki çalışmalar yapılarak SSS (Sıkça Sorulan Sorular) , SYO (Sıkça Yaşanan Olaylar) , SYH (Sıkça Yapılan Hatalar) belirlenmeli  ve ortak akıl çalışması ile uzun vadeli  faydalar amacıyla çözümler üretilmelidir.

Temel hizmet departmanlarının çabaları genel alanlar üzerinde yoğunlaştırılırken ; her blok görevlisinin blok’unun birinci kademe (temizlik/güvenlik/teknik/idari ) sorumlusu  olduğu/olması gerektiği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Tüm Temel Hizmetler için (Güvenlik-Temizlik-Teknik-İdari) bir çalışma kılavuzu oluşturulmalı  ve bu kılavuz içinde (Organizasyon Yapısı / 

Görev tanımları /iş akışı-işleyişi) gibi tüm operasyon detayı bulunmalı , bu detay sürekli eğitimlerle uygulama ve davranışlara indirgenmelidir 



http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERIDANISMANICV.pdf

Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 




Geri Dön