28 / 03 / 2024

Site yönetiminde kurullar!

Site yönetiminde kurullar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde kurullar" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..



Site yönetimlerinde esas olan tek kurul, kat malikleri kuruludur. Ancak parsel, bağımsız bölüm sayısı site yönetimlerindeki iş-hizmet ve takiplerde sorumlu-yetkili ve hızlı kararların alınmasından  sorumlu olan mercii oluşturmayı gerekli kılmıştır. Bu kurulların nasıl oluşturulacağı kanunda amir ve tavsiye  nitelikli maddelerde açıklanmış olmakla beraber, geçerli olan ise kanunun ilgili maddelerine muhalif olmayan yönetim planındaki ilgili maddelerdir. Yönetim planında olsun olmasın, 8 ve daha fazla bağımsız bölüm bulunduran yapılarda yönetici-yönetim kurulu atanması-seçilmesi şarttır. Genişletilmiş bir liste ile sitelerdeki kurullar aşağıdaki şekilde sıralanabilir. 


Kurullar, blok-parsel-ada-site tamlamalı olarak adlandırılabilir. Toplantılarda oluşturulan kurul ile tanımlı süreç ve konulu işlerin takibinden sorumlu komisyonlar konumuz dışındadır.


1.    Kat malikleri kurulu
2.    Kat malikleri genel kurulu 
3.    Temsilciler kurulu
4.    Yönetim kurulu
5.    Denetim kurulu
6.    Tahkim kurulu
7.    Seçim süreç yönetim kurulu

 

 

5 maddede site yönetimi kurulumu!

 


Geri Dön