20 / 04 / 2024

Site yönetiminde kararlar nasıl alınır?

Site yönetiminde kararlar nasıl alınır?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre toplu yapılarda ise kurulların, en geç iki yılda bir defadan az olmamak yönetim planlarında gösterilen zamanlarda toplanmaları gerekiyor. Peki bu toplantıda site yönetiminde kararlar nasıl alınır?



Site yönetiminde kararlar nasıl alınır?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre toplu yapılarda ise kurulların, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor.

 

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor. 

 

İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. 

 

Yeter sayı: 

Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. Bu kanunda yeter sayı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklıdır. 


Örnek site yönetim kararları..

09.01.2005 Karar No. 2         ALINAN KARARLAR 

Toplantı açıldı, sitemizde öncelikli olarak yapılması gerekenler tespit edildi.

Çevre demirlerinin bitirilip boyanması,

Arka blokların duvarlarının dikenli telle çevrilmesi,

Site kapısının yaptırılıp açılır- kapanır hale getirilmesi,

Bahçenin ışıklandırılması,

Bu işlerle ilgili tekliflerin toplanması ve değerlendirilmesine karar verildi.

 

Nazife Akgün,  Mustafa Ortakçı, H.Çiftçidir, M. Biçer,  Uğur Özkal, C. Ölmez, N.Tansarıkaya 

 18.03.2005 Karar No. 4     TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ  

Toplantı açıldı, tüm üyelerin hazır bulunduğu görüldü, site için yapılması ön görülen işlerin teklifleri değerlendirildi.

 

Noksan çevre demirlerinin tamamlanması ve arka blokların dikenli tellerinin yaptırılması işi Çağdaş Metal e 900 YTL karşılığı verilmesine,

 

Site bahçe kapısının Yay Teknik tarafından verilen teklif değerlendirilip 1600 YTL yaptırılmasına,

 

Bahçe aydınlatması Orpa Elektrik teklifi değerlendirilip orta bahçeye 2 büyük direk, blok arkalarından aydınlatma olarak yaptırılıp bu iş içinde 2 taksit olarak 2300 YTL olarak anlaşılıp başlanmasına karar verildi.

Bekçi kulübesinin tuğladan yapılmasına, bu iş için Burhan Ilgaz la anahtar teslimi 900 YTL karşılığında yaptırılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Nazife Akgün, Mustafa Ortakçı, Uğur Özkal, H. Çiftçidir, Necmettin Tansarıkaya, Sabahattin Güler, Muharrem Biçer, İsmail Haşlaman, Ercan Yaman, Cemal Ölmez

 23.03.2005 Karar No. 5 ÜYELERDEN PARA TOPLANMASI 

18.03.2005 tarihli kararda alınan işlerin yapılabilmesi için her daireden 70 YTL alınmasına, bu miktarların 35 YTL Mart 2005, 35 YTL Nisan 2005 tarihinde toplanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

 

Nazife Akgün, Mustafa Ortakçı, Uğur Özkal, H. Çiftçidir, Necmettin Tansarıkaya, Sabahattin Güler, Muharrem Biçer, İsmail Haşlaman, Ercan Yaman,

 25.04.2005 Karar no. 7 AİDATLARIN 20 YTL OLMASI 

Duvar üstlerindeki çevre demirlerinin malzemesi site yönetiminden olmak koşulu ile 450 YTL yaptırılmasına, site yönetimine geçilerek apartman yöneticilerinin yine doğal site yönetim üyesi olarak varlıklarını sürdürmelerine. Çalışan kişilerin maaş SSK primlerinin ödenmesi elektrik ve güncel masrafların karşılanması için ayda her daireden 20 YTL toplanmasına karar verilmiştir.

 

Nazife Akgün, Necmettin Tansarıkaya,  Mustafa Ortakçı, N.Köseoğlu, İ.Haşlaman, E.Yamaner

Sabahattin Güler, Hasan Çiftçidir


Site yönetimi kaç kişiden oluşur?



Geri Dön