23 / 04 / 2024

Site yönetimine dava açılır mı?

Site yönetimine dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kaza sonucu ayaklarımı kaybettim. Sitedeki sosyal tesislere gidiş için merdiven kullanarak bir kat inmek gerekiyor. Ama merdiveni kullanamamamdan dolayı yararlanamıyorum. Yönetimi savcılığa şikayet etsem, sonuç alabilir miyim? ' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir sitede daire sahibiyim ve bu dairede oturuyorum. Emekliyim. Bir kaza sonucu ayaklarımı kaybettim. Sitenin tüm sosyal tesislerine gidiş için merdiven kullanarak bir kat inmek gerekiyor. Ama ben senelerdir bu tesislere ait aidatı ödememe rağmen, merdiveni kullanamamamdan dolayı yararlanamıyorum. Önceki yönetimler problemimi çözebilmek için rampa yaptı ama trabzan (küpeşte) yapılacağı zaman yönetim değişti. Yeni yönetim de yazılı müracaatıma rağmen trabzanı yapmıyor. Yönetimi savcılığa şikayet etsem, sonuç alabilir miyim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Site yönetimine dava açılır mı?

Bir sitede daire sahibiyim ve bu dairede oturuyorum. Emekliyim. Bir kaza sonucu ayaklarımı kaybettim. Sitenin tüm sosyal tesislerine gidiş için merdiven kullanarak bir kat inmek gerekiyor. Ama ben senelerdir bu tesislere ait aidatı ödememe rağmen, merdiveni kullanamamamdan dolayı yararlanamıyorum. Önceki yönetimler problemimi çözebilmek için rampa yaptı ama trabzan (küpeşte) yapılacağı zaman yönetim değişti. Yeni yönetim de yazılı müracaatıma rağmen trabzanı yapmıyor. Yönetimi savcılığa şikayet etsem, sonuç alabilir miyim? l İ.K.


***

Bu durumda olan sadece okuyucum değil, bu konuda sıkıntıda olan pek çok vatandaşımız var. Engelli vatandaşımızın ihtiyacının karşılanması şart. Hatta kısa bir süre önce binaların ana giriş kapısına rampa yapma mecburiyeti getirildi. Elbette engelli vatandaşlarımızın her türlü imkandan yararlandırılmaları gerekiyor. Okuyucuma çok basit bir iş için dava açıp açmamasından söz etmeden önce bir başka öneride bulunacağım.

Konu kat malikleri kuruluna getirilmeli. Önümüzde kat malikleri toplantısının yapılması için beş ay var. Bu konu toplantıya getirildiğinde, çok küçük bir masrafla çözülecektir. Kabul edilmeyeceğini aklımdan bile geçirmiyorum. Dolayısıyla toplantıda bu yönde bir karar alınırsa, yeni seçilecek yönetim kat malikleri kurulunda alınan kararların uygulanması zorunlu olduğundan, bu basit işi yapmaktan kaçınamayacaktır.

***

Bu hususta ‘hemen dava açın’ önerisinde bulunmuyorum. Zira açacağınız bir davadan sonuç almak zaten beş ayı geçecektir. Bu nedenle kat malikleri toplantısına konuyu getirerek, bir davadan daha kısa sürede sonuca bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet Savcılığı’na yapılacak bir müracaatın yararı yoktur. Bir sonuç alamazsınız, boşa vakit harcamış olursunuz.


Geri Dön