26 / 04 / 2024

Sivas-Ankara YHT'nin test sürüşleri 2019'da başlayacak!

Sivas-Ankara YHT'nin test sürüşleri 2019'da başlayacak!

Sivas-Ankara YHT hakkında bilgi veren AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, "Tünelde ve güzargahta eksiklikler var. Ama hedefimiz en kötü şartlarda, ticari olmasa bile 2019 yılında test sürüşlerine başlamak" dedi.



ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk Osman Ağa Konağı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Habip Soluk 2015’te hizmete girmesi planlanan Sivas-  Ankara  Yüksek Hızlı Tren projesinin çeşitli nedenlerle geciktiğini söyledi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Soluk, "Tünelde ve güzargahta eksiklikler var. Ama hedefimiz en kötü şartlarda, ticari olmasa bile 2019 yılında test sürüşlerine başlamak" dedi.


YHT 2019'da Sivas'ta olacak

Habib Soluk, YHT ile ilgili bilgi verdi. Soluk, ""Sayın Cumhurbaşkanımız döneminde Türkiye bir çok ilk ve milatlar yaşadı. Bunlardan bir tanesi Ankara’dan bir tren kalkıyor, Eskişehir’e yola alıyor. Bu trenin adı yüksek hızlı trendir. Bu Avrupa’da 6’ncı, Dünya’da 8’inci raylara inen ülkenin treni ve bu ülkenin adı Türkiye’dir. Kullanan milletin adı da Türk milletidir." ifadelerini kullandı. 


Sivas-Ankara YHT projesi için 2019 yılında test sürüşüne başlanılması gerektiğini ifade eden Soluk, ""Ankara’dan Sivas’a gelirken baktığımızda düz bir arazi olarak görüyoruz. Ama burada 50 kilometre tünel ve 63 kilometrede menfez ve viyadük var. Bunlardan dolayı gecikmelerimiz oldu. Ayrıca trenin güzargah konusunda projecilere çok fazla müdahale edilmişti. Proje tadilatları işin gecikmesine neden oldu. Tünelde ve güzargahta eksiklikler var. Ama hedefimiz en kötü şartlarda 2019 yılında, Başbakanımız ve Bakanımız açıkladı. Ben de onların söylediğine uymaya çalışıyorum. Ticari olmasa bile 2019 yılında test sürüşlerine başlamamız lazım." şeklinde konuştu. 


Geri Dön