26 / 04 / 2024

Sivas Demirağ OSB 2021'de tamamlanacak!

Sivas Demirağ OSB 2021'de tamamlanacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kentin yatırım üssü olacağını söyledi.



Sivas Valisi Salih Ayhan, şehirde inşaatı süren Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kentin yatırım üssü olacağını söyledi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve diğer yetkililerle OSB'de yürütülen çalışmaları denetledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, normalleşme sürecinin başlamasıyla şehirdeki yatırımların sürdüğünü dile getiren Ayhan, "Sivas için son derece ehemmiyet arz eden Demirağ OSB'de çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Buraya gelmeden önce 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantımızı yaptık. Gündemde 17 adet arsa tahsisi konusu vardı, 75 milyon liralık yatırım ve 2 bin kişinin istihdam edileceği arsa tahsislerini yaptık. Sivas'a hayırlı uğurlu olsun. Bu talepler dikkate alındığında 1. OSB'nin kapasitesi gittikçe dolmaya başladı, artık seçici olmaya başladık." şeklinde konuştu.

Vali Ayhan, Demirağ OSB'nin tamamlanmasıyla beraber Sivas'ın, istihdamda önemli merkezlerinden biri olacağını dile getirerek, "Tünelde ışık göründü, firma arzu ettiğimiz işin üstünde bir çalışma yapacak. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yereldeki aktörler ile hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz. Demirağ OSB bacaların tüttüğü, ocaklarda aşların kaynadığı bir mekan olacak." açıklamasını yaptı.

- "Yatırımcılarımızın önünü açacağız"


Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Sivas'ta takip ettikleri en önemli konuların başında Demirağ Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Valiliğimiz, belediyemiz, kurumlarımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz olarak bir an önce bölgenin yatırım yapılabilir hale gelmesini arzu ediyoruz. Her zaman destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Üretene, istihdam sağlayana herkesin katkı sağlaması gerekmektedir. Normal planlama kapsamında pandemiden dolayı 3 aylık bir gecikme oldu. İnşallah, hedefimiz 2021 yılı içerisinde OSB’nin tamamlanarak fabrikaların yapılmasıdır."

Sivas Demirağ OSB 2021 de tamamlanacak!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken de Demirağ OSB'nin 2021 yılında tamamlanmasıyla bölgenin adeta yatırım cenneti olacağını dile getirerek, "Valimiz ve belediye başkanımız süreci iyi takip ediyor. İnşallah burayı hep beraber hazır hale getireceğiz. Yatırımcılarımızın önünü açacağız. İşsizliği de hat safhadan aza indireceğiz." şeklinde konuştu.


Geri Dön