16 / 04 / 2024

Sivas kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Sivas kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, kentsel dönüşümün yürek, bilek, emek ve gayret isteyen bir iş olduğunu ifade etti. Yılmaz, Güllüce ve Aydın, Esentepe ve Yunus Emre mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı.



Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas Belediyesince düzenlenen kentsel dönüşüm protokolü imza törenine katıldı.


Bakan Yılmaz, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bugün hayırlı bir işe şahitlik edildiğini söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, "Hizmet edene teşekkür edeceğiz, hakkını yerine getireceğiz ki testiyi kıranla testiyi doldurup getireni ayırt edeceğiz ki bize hizmet edenler çoğalsın" diye konuştu.


Kentsel dönüşümle şehrin yeni bir yüze kavuşacağını belirten Yılmaz, "Bu projenin Sivas'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Güllüce ise güvenli şehirlere, güvenli binalara ve huzurlu mahallelere ihtiyaç olduğuna işaret etti. Kentlerin depreme dayanıklı altyapılarının olması gerektiğini vurgulayan Güllüce, yeni Türkiye'de şehirlerin, evlerin, sokakların farklı olması gerektiğini ifade etti.


Türkiye'nin son 150 yıldır kendi savunma silahlarını yapamamanın acısını yaşadığını anlatan Güllüce, "Yeni Türkiye tank, helikopter yapmaya başlıyor. Yeni Türkiye'de dünyanın en modern, savunma silahlarıyla donanmış Pendik, Tuzla, Türkiye tersanelerinde hücum botları, savaş gemileri yapıyor. Şimdi kendi gemimizi yapıyoruz, komşu ülkelere savaş gemileri yapabiliyoruz. Yeni Türkiye'de hızlı tren yapıyoruz" ifadesini kullandı.


Güllüce, yeni Türkiye'de 2071 vizyonu ortaya koyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:


"Bu ülkenin bahtsızlığı, Türkiye'de muhalefet isminde bir ekip de var. Diyor ki 'Bu projeleri durduracağız'. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyor Türkiye. Bu ülkedeki herkesin bundan zevk alması lazım. Bu topraklarda yaşayan herkesin göğsü kabarır. Ama iktidara karşı muhalefet yapan da diyor ki 'Gelir gelmez bu projeyi durduracağız.' Durduramazsın hemşehrim, bu millet sana itibar etmez ki sen de durdurasın bu projeyi. Hızlı treni durduramazsın, köprüler yapılmış zaten geliyor. Zaten sen proje durdurmaya endekslendiğin için bu millet de seni 50 senedir iktidar yapmıyor ya. Bunları durdurmak istersen... helikopter projesini, hızlı treni, Boğaz Köprüsü'nü durduracaksın, havaalanını durduracaksın. Bu millet de sana proje durdurma partisi olarak oy verir mi? Yani sen siyasette millete hizmet için mi varsın, yoksa yapılmakta, yapılacak olan projeleri durdurmak için mi organize oldun? Millet bunu hep sorar, zaten 60 senedir de soruyor."


Yeni Türkiye'de Sivas'ın da farklı olması gerektiğini belirten Güllüce, "Sivas'ın göç alan şehir olacağını umuyoruz. Göçleri planlamamız, bu şehri ona göre planlamamız lazım. Allah bize o günleri göstersin. Biz bunları hedefliyoruz kardeşim. Sen de engelleyeceksen 'var çabala' diyoruz" dedi.


Güllüce, kentsel dönüşümün yürek, bilek, emek ve gayret isteyen bir iş olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:


"En büyük projesi itibarsızlaştırma olan bir kesim de var. Bunlar tarih boyunca da olmuş bundan sonra da olacak. Bir tane işi var, itibarsızlaştırma. Varsın onlar bunlarla uğraşsınlar. Doğru yolda çalışanların Allah yardımcısı oluyor. İnşallah bu projeyi çok güzel sonuçlandıracağız. Bu proje halka büyük hizmet edecektir."


Konuşmaların ardından Bakan Güllüce'ye Sivas Belediyesince fahri hemşehrilik beratı takdim edildi. Güllüce de Belediye Başkanı Sami Aydın'a kentsel dönüşüm yetki belgesi verdi. Daha sonra Yılmaz, Güllüce ve Aydın, Esentepe ve Yunus Emre mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı.


AA


Geri Dön