28 / 03 / 2024

Gölcük kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Gölcük kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptıkları yatırımlarla gelecekte büyük istihdam alanları ortaya çıkacağını belirtti. Güllüce, Gölcük Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokolü'nün imza töreninde konuştu.



İsris Güllüce, "Türkiye'de 2020'li yıllardan sonra işçi bulma problemi olacak. Bir zamanlar Almanya'nın Türkiye'den trenlere bindirip işçi ithal etmesi gibi biz de dışarıdan, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden işçi getireceğiz" dedi. Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı'nda düzenlenen Gölcük Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokolü'nün imza töreninde konuşan Güllüce, göç konusunun ciddi bir problem olduğunu, yeni Türkiye'de bu göçlerin mutlaka durması gerektiğini söyledi. 


İşsizliğin çözümüyle ilgili çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Güllüce, "Türkiye'de bu bizim yaptığımız yatırımların hayata geçmesinden sonra o kadar büyük istihdam alanlarıyla öyle bir refah seviyesi yükselecek ki öyle her maaşla çalışan insan olmadığı gibi istihdama nüfusumuz yetmeyecek. Türkiye'de 2020'li yıllardan sonra işçi bulma problemi olacak. Bir zamanlar Almanya'nın Türkiye'den trenlere bindirip işçi ithal etmesi gibi biz de dışarıdan, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden işçi getireceğiz" diye konuştu.


Güllüce, kendi kuşağının geçmişte hep kötü günler yaşadığını dile getirerek, her sene 27 mayısta Adnan Menderes'in kefenli elbisesiyle fotoğrafının basılarak, millete "bak öyle sandığa mandığa fazla güvenmeyin böyle asarız adamı, bizim gücümüzü fark edin" mesajı verildiğini anlattı.


12 Eylül'de bir sürü insana zulmedildiğini vurgulayan Güllüce, "700 bin insanı perişan etti. Biri de ben, 4,5 senemi yedi benim. Şimdi geçen öldü, kimse hakkını helal etmiyor, ben de etmiyorum" dedi.


Daha sonra Güllüce ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı. 




AA


Geri Dön