25 / 04 / 2024

İdris Güllüce, Gölcük kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı!

İdris Güllüce, Gölcük kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı!

17 Ağustos felaketinin merkezi Gölcük'te bugün ilçenin geleceği ile ilgili çok önemli bir protokol imzalanacak. Protokol bugün saat 11.00'de Gölcük'te imzalandı.



Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in çabalarıyla kesinleşen bölgedeki Kentsel Dönüşüm uygulamalarının resmi protokolünü Başkan Ellibeş İle Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, saat 11.00'de Gölcük'te imzalandı.



300 MİLYON'LUK YATIRIM 

Gölcük ilçesinde üç bölgede yapılacak kentsel dönüşüm projesinin yaklaşık 300 milyon TL'ye malolacağı hesaplanıyor. Kentsel Dönüşüm alanında evi ve işyeri bulunan her vatandaş, malının tam karşılığını alacak. Bölgede yapılacak yatırım için finansmanın tamamını Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında devlet karşılayacak. İhaleleri ise Gölcük Belediyesi yapacak. 



TÖREN 17 AĞUSTOS'TA 

Başkan Ellibeş, üç bölgede kentsel dönüşüm projelerinin uygulamasına, yetişmesi halinde 17 Ağustos'ta düzenlenecek törenle başlanacağını açıkladı. Ellibeş, bu üç bölgenin ardından başta Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi olmak üzere, ihtiyaç duyulan diğer bölgeler için de çalıştıklarını söyledi. 



Özgür Kocaeli


Geri Dön