28 / 03 / 2024

Gölcük kentsel dönüşümde son imzalar atılıyor!

 Gölcük kentsel dönüşümde son imzalar atılıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük'te önümüzdeki dönem kentsel dönüşümün başlayacağını, kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bu ay Gölcük'te son imzaları atacaklarını açıkladı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük'te önümüzdeki dönem kentsel dönüşümün başlayacağını, kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bu ay Gölcük'te son imzaları atacaklarını açıkladı. 


BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük Belediyesi'nin düzenlediği ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile muhtarlarm katılımıyla önceki akşam gerçekleşen toplantıya katıldı. 


Aşiyan Tesisleri'nde yapılan toplantıya; Bakan Işık dışında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, vali yardımcıları, il müdürleri, AK Parti II Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti milletvekili adayları Yalçın Coştur ve Yahya Coşkun, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp katıldı. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez programı nedeniyle toplantı başlamadan ayrıldı.


EN BÜYÜK İHTİYAÇ 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkam Mehmet Ellibeş, 1999 depreminin ardından Gölcük'ün yeniden yapılanmaya başladığını belirterek, Bakan Fikri Işık'ın bu süreçte her zaman yanlarında olduğunu kaydetti. Gölcük'te hayati sorunlarının kalmadığım belirten Ellibeş, "Elbette her şey bitmedi. Yeni talepler ve yeni hizmetler ortaya çıkıyor. 

Bundan sonra içinde ihtiyaç ve taleplerimiz olacaktır. Bu noktada bakanım izm yanımızda olacağma inanıyorum. Gölcük'ün yeniden dirilişi olacak kentsel dönüşümün başlamasını istiyoruz" diye konuştu. 


BÜYÜK ACI YAŞADI 


Denizevler ve Çarşı Merkezi ile ilgili kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Bakan Işık ise "Çevre ve Şehircilik Bakan im izm katılımıyla Gölcük'te protokol yaparak son imzayı koymuş olacağız" dedi. 1999 Depreminde 3 gün boyunca devletin bölgeye girmediği günlerden geçtiklerini belirten Bakan Işık, "Asayişin eli sopalı gençler tarafından alındığım gördük. 

Acıları hep beraber yaşadık. Biz kadir bilen bir toplumuz. Biz elimizden geldiğince dünyanın her yerine yardım ettik. 1999 Depremi'nin ardından tüm dünya bizim yardımımıza geldi. Ama o dönemin başbakanı gelen yardımları emekli ve memurların maaşlarını ödemek için kullandıklarını söyledi" diyerek geçmişi hatırlattı. 


HİÇ UNUTMUYORUM 


Siyasi hayatmda unutmadığı en büyük fotoğrafın Ecevit'in Clinton'dan borç para isterken önünde durduğu pozisyon olduğunu belirten Işık, "Allah bir daha bir başbakanımızı kimseden borç para istemek zorunda bırakmasın. 1 milyar dolar için yıllarca IMF'nin kapısında esas duruşta dururduk. Bu yıl içinde biz 4,5 milyar dolar dış ülkelere yardım etmişiz. Bu ülke her zaman kendi ayakları üzerinde duracak. Bakanlık ve hükümet olarak yerli üretime önem veriyoruz. Yenilikçi üretime çok ciddi ağırlık veriyoruz. Artık Türkiye'nin teknolojiyi tüketen değil üreten bir ülke olmasını istiyoruz" dedi. 


İSTERSE HER ŞEYİ YAPAR 


Yüzde yüz Türkiye üretimi olan rüzgar tribünün ve rüzgar güllerinin denemesine başladıklarım belirten Işık, "Türkiye isterse her şeyi yapar. 14 yılda Türkiye'nin en önemli kazanımı özgüvendir. Dünyada ilk üç katlı tüneli biz yapıyoruz. Alt ve üst kat lastik tekerlekli araçlar için, orta kat ise raylı sistem için olacak. İnşaatı yakında başlayacak. Artık kimse 'Türkiye bunu yapamaz' diyemiyor. Bu özgüven ile teknolojide güçlü bir oyuncu olarak devam ediyoruz. Özel sektör dahi kendi AR-GE'sini yapmaya başladı. Artık bilgi satmaya başladık. Hedefimiz bilgi ihracatım da yapmaktır" diyerek gelişmeleri aktardı. 


TEKNOLOJİ İLE ARTAR


 Muhalefetin asgari ücret ile ilgili vaatlerine değinen Işık, konuşmasına şöyle devam etti: "Teknoloji düzeyinizi yükseltmeden asgari ücretinizi yükseltemezsiniz. 

Teknolojiyi ilerletmeden 'asgari ücreti yükselteceğim' diyenlere inanmayın. Teknolojiyi ilerletmezseniz, katma değeri yüksek ürünler üretmezseniz asgari ücreti yükseltemezsiniz. Eğer ekonomi yasa ile yapılsaydı bugün enflasyon diye bir şey olmazdı. Son 12 yılda orta sınıf dediğimiz oram yüzde 22'den yüzde 44'e çıktı. Gölcük ile ilgili biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Gölcük'ün hangi çileleri çektiğini ben iyi bilirim. 


KARAYOLLARI ONAYLADI 


Gölcük'te çok hızlı bir şekilde alt ve üst yapı çalışmalarını yapıyoruz. Doğalgaz hizmeti sanki hep varmış gibi insanlarımız alıştı. Alt yapıya 50 sene dokunmazsak gider. Önümüzdeki süreçte Gölcük için önemli çalışmalarımız var. Körfez Geçiş Köprüsü tamamlandığında Gölcük'ün içindeki trafik azalacak. Güney Otoyolu 2016 yılının başında başlayacak. Otoyolu yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Bölgedeki transit geçişleri şehir içinden alacak. Amiral Sağlam Caddesi'nde battı çıktı karayollarından onaylandı. Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi yakında başlayacak. 

Işıklarda da dalçık olacak. Bu sene bunları yapacağız. 


YEŞİL SANAYİ SİTESİ 


Yazlık mevkiindeki iki adet üst geçidin ihalesi bu ay içinde yapılacak. Denizevler ve sanayideki kentsel dönüşüm çalışmalarındaki gelişmeler son noktaya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu ay Gölcük'e gelerek bu sürecin son imzasını verecek. 

Gölcük'te önemli projelere imza atacaklarını dile getiren Bakan Fikri Işık, Türkiye ekonomisinin ve teknolojisinin son dönemlerde önemli bir ivme kazandığının da altını çizdi. 

Küçük Sanayi ile ilgili taşmma süreci devam ediyor. Küçük Sanayi Sitesi anlayışından yeşil sanayi sitesi anlayışına geçeceğiz. İlk örneği de Gölcük'te olacak. Adalet sarayımız Gölcük'te yılsonunda bitirilecek. Gençlik merkezi inşaatımız bitti. 

Öğrenci yurdumuz yüzde 50 noktasına geldi ve yılsonunda bitirilecek. 


EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK 


Gölcük'te 15 yeni okul yaptık. 340 derslik yapıldı. Yeni okullar yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki iki yıl içinde ikili eğitim yapan iki okulumuzu da bitireceğiz. 

İkili eğitim bitecek ve 30'un altında sınıf mevcutlarına geçiş olacak. Gölcük eğitim üssü olacak. Alt yapımız hazır. Bilişim Vadisinde 70 bin insana ihtiyacımız var. Bunları Gölcük'te yetiştireceğiz. O yüzden fen lisesi yaptık. Gölcük ve Büyükşehir Belediyesinin yapacağı çalışmalara girmedim. 


EN DOĞRU TERCİH 


Bu ülkenin gelecekte dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olması için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkenin refahım artırmak için de yatırım yapıyoruz. Eğitim, sağlık ve ulaştırmaya büyük yatırım yapıyoruz. 

Bunların olması için istikrarın sürmesi gerekiyor. İstikrarın sürmemesi halinde Türkiye'nin 70'leri nasıl kaybettiğini, 80 Darbesinin ardından yaşananları nasıl kaybettiğimizi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Sizden isteğimiz bu istikrarın sürmesi için doğru karar vermeniz. Türkiye'yi popülizm tuzağına çıkmaya çalışıyorlar. 

Bu çok tehlikeli bir oyundur. Eğer üretmeden geliri artırırsanız o zaman mevcut birimi yersiniz, ya borçlanırsınız ya da değerlerinizi satarsınız." Bakan Işık, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. 

Gölcük koordinasyon toplantısına en büyük ilgiyi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri gösterdi. STK temsilcileri, özellikle Gölcük'e yapılacak olan yeni hizmetlerle ilgili taleplerini dile getirdi. 

mayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla yapılan ordınasyon toplantısına mahalle muhtarları ilgi gösterdi. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön