26 / 04 / 2024

Gölcük kentsel dönüşümde sona gelindi!

Gölcük kentsel dönüşümde sona gelindi!

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı dün sabah My Liva Cafe’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle gazetecilere kahvaltı programı düzenledi.



AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı dün sabah My Liva Cafe’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle gazetecilere kahvaltı programı düzenledi.


Kahvaltıya AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, İlçe Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.


Alp, “Gazeteciler bizi kamuoyu’na anlatan önemli vesiledir”


Başkan Alp, kahvaltı sonrasında gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Gününü kutladı. Alp, yaptığı açıklamada gazetecilere parti olarak oldukça önemsediklerini ve gazetecilerin görevlerinin halkın bilgi alması açısından oldukça önemli olduğunu dile getirdi. AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp konuşmasında ayrıca ülke gündemi, projeleri ve ilçemizde yakında hayata geçirilecek olan hastane ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında önemli açıklamaları dile getirdi.


“İstanbul’daki bomba saldırısı bizleri yaralamıştır”


Başkan Alp, “Dünkü olaylar bizleri yaralamıştır. Bizler kolluk kuvvetlerimizle bu işi bitireceğiz. Kesinlikle yolumuzdan dönmek yok. Bizler kesinlikle terör konusunda netiz ve terörü bitireceğiz. HDP’nin fikri neyse zikri öyle. Onlar kendilerini her daim belli ediyorlar. HDP şehitlerimizi anmazken, teröristleri ziyaret ediyorlar. Ana muhalefetin lideri de söylediği dil ile terörün yanında olduğunu belirtti. Ama şunu belirtmeliyim ki Türk milleti başkalarına benzemez. Bizi bölemeyecekler. Bizi yıkamayacaklar. Milleti de devletine, vatanına ve bayrağına çok bağlıdır. Bizi ateşin içine çekmeye çalışanlar mutlaka hezimete uğrayacaklar. Dünyanın ikiyüzlü politikaları kendisini her daim belli ediyor. Dünya ülkelerinin çifte standartları devam ediyor.


“Rusya ile yaşanan krizden bizler değil Rusya etkilenir”


“Rusya ile yaşanan kriz sonrasında ülkemizde uygulanan korku psikolojisi şu ana kadar işe yaramadı. Rusya Türkiye’yi karşısına almamalı. Fakat büyüklerimiz bu iki ülke arasındaki sorununda çözümü konusunda gerekeni yapacaklardır.”


“Dünya ülkeleri iki yüzlü politika izliyor”


“Bu yaşanan olaylar bizi birbirine kenetliyor. Bizler güçlü milletiz. İnşallah bundan sonra ayrıştıran kelimeler yerine birleştiren kelimeler kullanıp, iç ve dış düşmanlara en iyi şekilde cevap vereceğiz. Bakın arkadaşlar terör örgütlerin arkasında devletler savaşı var. Devletler belirli terör örgütlerini kullanıp ülkeleri bölmeye çalışıyor. İşlerine gelmeyince terörü lanetliyor. “Bölgede hem demokrasi ile yönetilen hem de istikrarlı devam eden ülke Türkiye kaldı. Ama güçlü bir Türkiye istemiyorlar. “


“Kentsel dönüşümde sadece istimlaklarla ilgili paraların serbest kalması kaldı”


Yerel manada projelerimiz devam ediyor. Bizler ne söylediysek yüzde 70 lerdeyiz. En önemli projelerimiz hastane ve kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümde adım adım hedefe yaklaşıyoruz. Dün yeni bakanımızla Ankara’ya gittik ve sunumlarımızı gerçekleştirdik. Bizim en son geldiğimiz nokta projeler, imarlardı. Şimdi sadece istimlaklarla ilgili paraların serbest kalması kaldı. Para konusunda serbest bırakılmaya başlar başlamaz adımlarımızı atmaya başlayacağız. Yani kentsel dönüşümde sona bir adım kaldı.


“Gölcük’te çevre kentler oluşturulmalı”


Gölcük’te çevre kentler oluşturulmalı. Çünkü Gölcük merkezde boğulmuş durumda. Bizler önemli projeler ile Gölcük’e çeşitli kentler oluşturulacak. Merkezdeki kentsel dönüşümün amacı akşam saatlerinde de canlı Gölcük’ü yakalamaktır. Mesela insanlar artık hafta sonları İzmit’e gitmesin. Gölcük’te günlerini geçirecek güzel alanları hayata geçirmek hedefimiz.


“Battı Çıktı Projemiz 45 milyon lirayı bulacak”


“Battı Çıktı projemiz 45 milyon lirayı bulacak. Ayrıca Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde yol için istimlaklar belirlenmeye başladı. İnanın güzel ve sorunları en aza indirgenmiş bir Gölcük’ü yaratacağız.”


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön