27 / 04 / 2024

Gölcük kentsel dönüşümünde yollar genişletilmeli!

Gölcük kentsel dönüşümünde yollar genişletilmeli!

Musa Mısırlıoğlu: "Gölcük'ün en büyük sorunları; park, trafik, mahalle aralarında ve cadde üzerlerinde bulunan çöp kutuları. Gölcük'te kentsel dönüşümle birlikte yolların daha rahat bir hale getirilmesi için çalışmalar yapılmalı." dedi.



Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, esnafın kredi sicil affının bir an önce çıkmasını istedi.


Başkan Mısırlıoğlu, trafiğin Gölcük'te büyük sıkıntı yarattığını belirtti. Kooperatif başkanı Musa Mısırlıoğlu, esnafın kredi sicil affının bir an önce çıkmasını ve ilçedeki diğer sorunların da çözüme kavuşmasını istiyor. 


İlçe esnafının durumunun ve çevredeki sorunların yer aldığı, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz o sohbet... 


Bize biraz kendinizden bahseder misiniz, Musa Mısırlıoğlu kimdir? 


-1 952 Gölcük doğumluyum. 

İlkokulu Dumlupınar İlkokulu'nda okudum, Gölcük Ortaokulu'nu tamamladım Daha sonar iş hayatına 1970 senesinde Gölcük Tersanesi'ne atıldım. Askere gitmeden 1 8 ay çalıştım. Askerden sonra 1974 senesinde Kıbrıs hadisesinden sonra Gölcük'e döndüm. Kantin işletmeciliğini 1 980 yılına kadar yaptım ve daha sonra da otobüs işletmeciliğinde çalıştım. 2005 senesinde otobüs işletmeciliğini bıraktım ve daha sonra Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden 1 2 sene başkan vekilliği yaptım. 2005 yılında kongrede aday oldum ve 2005 yılından bu yana Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin başkanlığını yürütmekteyim. 


Gölcük esnafının başta kredi sorunları olmak üzere belli başlı sıkıntıları neler? 


-Gölcük esnafının kredi sicil affı çıkması şarttır. Siciller bozuk olduğundan dolayı Gölcük esnaflarımız kredi alamıyor. Bundan dolayı da Gölcük esnaflarımız büyük sıkıntı yaşamakta. Bu yüzden de esnaflarımızın sicil affının biran önce çıkması gerekiyor. Kooperatifimize 750 üye var ve üyelerimizden 600'ü aktif. 


SORUNUN ÇÖZÜMÜ 


Peki Gölcük'ün en büyük sorunu nedir? 

-Gölcük'ün en büyük sorunları park, trafik, mahalle araları ve cadde üzerlerinde bulunan çöp kutularının belirli yerlere yapılmamaları. Bunlar bir düzene girmeli. Vatandaşlar gelişi güzel çöplerini yol kenarlarına bırakıyor. Yoldan geçen vatandaşlar da yürümekte zorlanıyor. Park konusunda ise cadde üzerlerine gelişi güzel park yapılıyor. Vatandaşlar trafik kurallarına uymuyor, araçlar ters yönden gelerek trafiği tıkıyor ve bu da vatandaşlarımıza zor anlar yaşatıyor. Trafik konusunda ise Türkiye'nin her tarafında olan sorun burada da var. Gölcük'te kentsel dönüşümle birlikte yolların daha rahat bir hale getirilmesi için çalışmalar yapılmalı. Akşam saatlerinde vatandaşlar evlerine giderken D-1 00 Karayolu yoğunlaşıyor ama kentsel dönüşüm sırasında yolların genişletilmesi ve tahliye yolların yapılması gerekir. Böylelikle trafik sorunu ortadan kalkar. 


Önümüzde genel seçimler var. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 


-Türkiye cumhuriyetine en iyi hizmeti kim yapacaksa o seçilmeli. 

Bizler esnaflarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Eski hükümetler zamanında kooperatifler böyle değildi. 

Bugün 'çalışınca oluyor' diye bir laf var, bizler de çalışıyoruz ve oluyor. 

Faizler 1 0 senedir yukarı çıkmadı ve hep aşağı iniyor. Daha da inmesini bekliyoruz. Bizim için parti önemli değil. Bizim esnaflarımızda ve üyelerimizde tüm siyasi partilerden esnaf var. Bizler de esnaflarımızın daha iyi çalışmasını, rahat ve refah içerisinde geçinmesini istiyoruz. Bu anlamda da bu seçimlerde kim gelirse gelsin önemli olan esnaflarımızın rahat bir yaşam sürmesidir. Gölcük'e yakışır bir sanayi çarşısı olmalı. Diğer yandan krediler yıllık yüzde 0.5 faizle bankadan çekiliyor. Bu faizlerin hükümet tarafından biraz daha aşağı çekmesi gerekir. Esnaflarımızın daha da rahatlaması için bizler de elimizden gelen tüm çalışmayı yapıyoruz. 


Bilindiği gibi Gölcük'te spor ön planda. Peki siz spor hakkında ne düşünüyorsunuz? 


-Gölcük'teki amatör takımlar, voleybol, basketbol gibi tüm spor dallarını gazetelerden takip ediyoruz. 

Tabiki amatör kümede Gölcük'ün takımlarının başarılarını da görüyoruz. Belediyeler amatör küme takımlarına destek veriyor, bizler de tüm amatör küme takımlarımıza, Gölcükspor'umuza başarılar diliyoruz. 


Bizim Kocaeli



Geri Dön