19 / 04 / 2024

Sivas Zara ve Hafik için arazi toplantısı yapıldı!

Sivas Zara ve Hafik için arazi toplantısı yapıldı!

Sivas'ın ilçeleri Zara ve Hafik için "Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmeti" toplantısı yapıldı.



Sivas'ın ilçeleri Zara ve Hafik için "Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmeti" toplantısı yapıldı. 


Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonlunda: İl Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Murat Palalı. İl Müdür Yardımcısı Musa Kalcbayır, Tarımsal Alt Yapı ve Aıazi Değerlendirme Şube Müdürü Mustafa Yıldırım, Kontrol Mühendisleri, İl Müdürlüğü Yapı Denetim Teşkilatı Mühendisleri ve yüklenici firma yetkilisinin katılımlarıyla Sivas Zara-llafık Aıazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıda Sivas Zara-Hafık Arazi Toplulaştırma ve Tada İçi Geliştirme Hizmetleri Proje saltasındaki köylerin tesis kadastrolarının eski olması nedeniyle sayısallaştırma çalışmalarında karşılaşılan problemler, sayısallaştırma çalışmalarında dikkat edilmesi getrken hususlar, sayısallaştırma sonrası kadastral altlık kontrol işlemleri için yapılması gerekenler gibi birçok konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonucunda proje saltasındaki 13 köyden 7 tanesinin kadastral parsel alan kontrollerinin tamamlandığı ifade edildi. 


Bundan sonraki süreçte Sivas Zara-Hafik Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesindeki kalan 6 köyde kadastral parsel alan kontrollerinin tamamlanarak projenin zamanında bitirilmesi için gerekli zaman ve iş bölümü konulan görüşülerek iki kuruma da uygun çalışma takvimi oluşturuldu.


İrade


Geri Dön