29 / 03 / 2024

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Türkiye'de 7 bölgede gerçekleştirilen "Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" konulu toplantının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da yapıldı.


Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye'de en güzel mevzuat ve kanunların çıktığını, fakat bunların uygulamasında sınıfta kaldıklarını belirtti.


Yaşanan asansör kazalarının önüne geçmek için denetimleri arttıracaklarını ifade eden Yeşil, herkesin bu konuda üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek şunları söyledi:


''Zaman zamanda söylüyoruz, dile getiriyoruz, Ankara'da ahkam kesmesi kolay da uygulama başka. Başka olaylar, başka güçler, başka odaklar karşımıza çıkıyor. Zaten özgürce hareket etmeniz mümkün değil onu söyleyeyim. Maalesef toplumun her kesiminde bir başı boşluk, almış başını gidiyor. Allah sonumuzu hayır getirsin. Yine de biz vatanımızın devletimizin, milletimizin her gün bir adım daha ileri gitmesi, insanlarımızın mutlu yaşaması için gerekli gayreti göstereceğiz. Allah hiç bir zaman minaremizdeki ezanı, gönderimizdeki bayrağı yere indirmesin. Kamunun üzerine düşen her şeyi hakkıyla yapmasını çok arzu ediyoruz. Bunun için üzerimize düşeni yapıyoruz. 


Türkiye'de iş kanunlarının ne derece uygulandığını bu son olaylarda gördük. Oradaki müfettişlere kendi adıma çok acıdım. Emir ve talimatla yapılan denetimler maalesef ölümle sonuçlanıyor bu ülkede. Bu da çok acı bir gerçek. Avrupa'da 18 insan asansör kazasında yaşamını yitirmiş, bunun 12'si Türkiye'den. Maden ocakları bir facia, diğerleri bir facia. Müfettiş, teftiş raporlarını yazar, vallahi billahi bakanlıkta kimse uygulamaz, okumaz bile. Adı teftiştir yani, denetimdir, okumazlar. O anlamda da önce insan diyorum.''


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır ise Türkiye'de 431 bin asansör bulunduğunu, 2013 yılında 152 bin asansörün periyodik muayeneye tabi tutulduğunu anlattı.


Tüm asansörlerin kontrollerinin yapılması için gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade eden Bakır, asansörlerin aylık bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.


Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Başkanı Levent Akdemir de, asansör kullanımında kamuda farkındalığın artması gerektiğini, böylelikle denetim ve güvenliğin de artacağını belirtti.


Toplantıda,  Adana  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Asansör Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt da birer konuşma yaptı.


AA


Geri Dön