19 / 04 / 2024

Bingöl Kültür'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Bingöl Kültür'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısı yapıldı. TOKİ yerine Bingöllü müteahhitlere yapılan 3’üncü toplantıda müteahhitlerin hazırladığı kentsel tasarım taslağı değerlendirildi.



Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısı yapıldı.  TOKİ  yerine Bingöllü müteahhitlere yapılan 3’üncü toplantıda müteahhitlerin hazırladığı kentsel tasarım taslağı değerlendirildi.


Bingöl Belediyesi’nin Kültür Mahallesi’nde 151 dönümlük alan üzerine yapacağı Kentsel Dönüşüm Projesi için Bingöl’deki müteahhitlerle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arasında istişare toplantısı yapıldı.


MÜTEAHİTLERLE ÜÇÜNCÜ TOPLANTI


Kültür Mahallesi’ndeki 151 dönümlük alan 2011 yılında, belediye meclisi kararıyla 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alındı. Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, müteahhitler ile Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arasında üçüncü görüşme gerçekleşti. Ön görüşmelerin yapıldığı ve Kentsel Dönüşüm Projesi için istişare edilen tasarımlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.


“İÇ OTURMA ALANI EN AZ 125 METREKARE OLACAK”


Konu hakkında Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden alınan bilgiye göre, konutların iç oturma alanlarının en az 125 metrekare olacağı belirtilerek, “Kültür Mahallesi. 2.Etap Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları kapsamında ilimizdeki müteahhitlerle 3. kez görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan istişare toplantılarında vatandaşlarımızın talebi en iyi şekilde karşılanması için çabalıyoruz. Müteahhitlerin Kültür Mahallesi için yaptığı tasarımlar üzerinde Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye olarak işe ticari olarak bakmıyoruz. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bu projedeki evlerin iç oturum alanları 125 metrekareden az olmayacak. Çalışmalarımız devam ediyor” denildi.


Bingöl Haber


Geri Dön