19 / 04 / 2024

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi 15 Ekim 2018 tarihinde başlatılmıştı. Ancak belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle projeye ara verildi. Belediye projenin yeniden başlatılması için çalışmalara başladı. 



 

Bingöl Kültür Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesine belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle ara verildi. Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin yeniden başlatılması için belediye harekete geçti.  Bingöl Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşüm projesinin 15 Ekim 2018 tarihinde temeli atılmış ancak belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle şantiye çalışmaları kısa bir süre önce son buldu. Belediye yönetimi bu durumu aşmak için çözüm yolları aramaya başladı. Sorunun çözülebilmesi için Kültür Mahallesi'nde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesinin, İnönü Mahallesi'nde uygulanan yöntemle TOKİ’ye devredilmesi gündemde. 

Geçtiğimiz günlerde Bingöl Belediye Meclis Toplantısında, kentsel dönüşümün uygulanacağı alanda altyapı ihalesinin  yapıldığı duyuruldu. Kentsel Dönüşüm projesinin TOKİ’ye devredileceği konuşurken hak sahipleri, Belediye’nin kendilerine sunduğu projeyi kabul ettiklerini söyledi. Aynı projenin  TOKİ  veya başka bir firma tarafından uygulanmasının kendileri açısından bir sorun teşkil etmeyeceğini açıklayan hak sahipleri, kendilerine sunulan proje dışına çıkılması halinde yasal yollardan haklarını arayacaklarını da ifade ettiler. 
 

YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMİYORUZ
 

Bingöl Belediyesi tarafından projede devam eden süreçler ile ilgili yeterince bilgilendirilmediklerini anlatan hak sahipleri, ‘‘Kültür mahallesi kentsel dönüşüm projesi 5. Etapta ihale edildi. Sözleşme yapılan firmalarda bellidir. Benim arsamın olduğu parselde birazda çalışma olmuş. Bu çalışma bizi tatmin etmiyor. 18 ay bize bir süre verdiler ve 12 ay kiranızı öderiz dediler. 18 ay bitti daha kimse bir kazma dahi vurmamış. Bu belirsizlik nereye kadar devam edecek. Projenin devam edip etmeyeceği veya ne aşamada bunu muhakkak öğrenmemiz lazım.’’ açıklamalarını yaptılar. 

Bingöl Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!


Geri Dön