26 / 04 / 2024

Bingöl Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de itiraz!

Bingöl Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de itiraz!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinde hak sahibi olan Mehmet Ertuğrul, sözleşmenin kendilerini tatmin etmediğini söyleyerek projeye itiraz etti.



Bingöl Kültür Mahallesi'nde yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahibi olan Mehmet Ertuğrul, Belediye'nin kesin sözleşme için davet gönderdiğini ancak sözleşmeyi kendileriyle paylaşmadıklarını, sözleşmede muallakta bırakılan, boş yerlerin bulunduğunu, ne zaman, kim tarafından, ne kadar sürede yapılacağı ve evi cadde üzerinde bulunana nerede ev vereceği gibi konuların sözleşmede açıkça yer almadığını söyledi. 


Sözleşmenin kendilerini tatmin etmediğini söyleyen Hak Sahibi Mehmet Ertuğrul, "Kentsel Dönüşüm ile ilgili Belediye binasına bir büro kurulmuş, iki tane de görevli var. Metrekareye 1 lira verileceği söylenirken 0.80 kuruş gibi bir rakamın verildiğini öğrendik. Emsal olarak şuan Saray Mahallesinde hak sahiplerine 1800 lira veriliyor. Mahkeme kararı var. Bu projede bilirkişi yer tesbitini 2015 yılına göre yapmış. İnönü  TOKİ  ile aynı bilirkişi raporu veriliyor. Cadde üzerindeki dairelere yine cadde üzerinde mi ev verilecek, belirtilmemiş. Benim dairemin bedeliyle aşağı bölgedeki dairenin değeri nasıl bir oluyor? Sözleşmede metrekare belirtilmiyor. Kim tarafından yapılacağı, ne zaman yapılacağı, ne zaman biteceği konusunda net bir bilgi yok. 


İmzalatmak istedikleri sözleşmeyi hak sahibine venniyorlar. Böyle bir dayatma olabilir mi? Kimden ne saklanmaya çalışılıyor. Sözleşmede belirtilmiyor, 36 ay kira yardımı yapacağız diyorlar. Bunu bir lütuf olarak mı algılayalım. Vatandaşlar 1 yıldır evlerinden çıkarılmış, kentsel dönüşüm yapan her hak sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kira yardımı alıyor. Ne imzaladığımızı bilmiyoruz. Belediye dayatmayla bir şeyler yapmak istiyor. Bütün Bingöl kamuoyunun bunu bilmesini istiyoruz" dedi.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön