25 / 04 / 2024

Bingöl'de kentsel dönüşüm projesi bir seçim daha görecek!

Bingöl'de kentsel dönüşüm projesi bir seçim daha görecek!

CHP Belediye Başkan Adayı Vahdettin Uzunyayla, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için Belediyenin İller Bankasından talep ettiği 57 milyon TL’lik kredi talebinin iptal edilmesiyle ilgili konuştu.



CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahdettin Uzunyayla, yerel seçimler öncesi gazetecilerle bir araya geldi. Uzunyayla, ehrin gündemi ve seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çapakcur Gazetesi'nde yer alan habere göre, yerel seçim sonuçları ile ilgili hiçbir tahminde bulunamadığını, vatandaşın gerçek görüşünü dile getirmekten çekindiğini söyleyen Uzunyayla, vatandaşla yaptıkları görüşmelerde illa kendilerine değil, en iyi en doğru şekilde en donanımlı aday kimse ondan yana tercih kullanmaları gerektiğini söylediklerini ifade etti. Uzunyayla, “Yine en doğru kararı verecek seçmendir. Bir tepki gösterilecekse de sandığa gitmemekle değil, sandığa gidilerek tepki verilmeli. Seçmen sandığa gitmeli” diye konuştu.

Ekonomik sorunlar nedeniyle birçok iş adamı ve esnafın iflas ettiğini belirten  CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir ise, “Bingöl’de yaklaşık olarak dört yüz’e yakın esnaf ve iş adamı iflas etti, dükkân kapattı. Bu yıl içerisindeki Ticaret Sanayi Odası verilerine göre 2018 yılında iflas eden iş adamı ve esnaf sayısı yaklaşık olarak dört yüz’e ulaştı” açıklamasında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi Belediye Meclis Grubunun geçtiğimiz günlerde Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için Belediyenin İller Bankasından talep ettiği 57 milyon TL’lik kredi talebinin iptal edilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Uzunyayla, “Şahsi görüşüm kentsel dönüşüm projesi bir seçim daha görecek” dedi.

Uzunyayla, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘”Seçimden önce kentsel dönüşüm kredisini İller Bankası onaylasaydı güzel olurdu. Hak sahipleri daha erken haklarına kavuşurdu. Para Bingöl’e gelecek bir yere gitmeyecek. Dolayısıyla güzel bir şey olacaktı. Para olmadan da yapılmıyor. Belediye konut satışına başladı ancak yüzde elli peşin isteniyor. Yüzde elli nakdi olan neden oraya gidip sabitlensin, borçlansın. Yüzde elli peşin öder, geri kalanını kredi çeker hazır daire alır. Geri kalan ücret ne olacak memur kat sayısına bağlanıp ödenecek. Şahsi tahminim bir seçim daha görecek.” 

Bingöl Belediyesi'nin yüzde elli peşinatla konut satışına başlaması hakkında konuşan Ahmet Bazencir ise “Yüzde ellisinin peşin alınması nereden bakarsanız 250-300 bin TL’ye denk geliyor. Vatandaş bunu ödeyeceğine şu anda hazır olan bir sürü daire var. Bingöl’de bu şartlarda çok az insanın bu projeden daire alacağına inanıyorum. Bu senede yapılacağına inanmıyorum zaten iki yıldır sürüyor. Yapılması bu yılda biraz zor görünüyor” şeklinde konuştu.

CHP Belediye Başkan Adayı Vahdettin Uzunyayla Bingöl’de en büyük sorunun imar sorunu olduğunu kaydetti.


Geri Dön