19 / 04 / 2024

Bingöl Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl'de Düzağaç İl Özel İdare karşısında bulunan yaklaşık 3 bin ailenin yaşadığı Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor.



Bingöl Düzağaç İl Özel İdare karşısındaki yaklaşık 3 bin ailenin yaşadığı Saray Mahallesi, kentsel dönüşüm bekliyor.

Çapakçur Gazetesi'nde yer alan habere göre; 100, 75 ve 60 metrekareden meydana gelen ve yaklaşık 300 dairenin bulunduğunu mahallede daireler boşaltıldı. Bazı binaların tamamı tahliye edilirken, binalarda ise 1 veya 2 aile yaşıyor.

Kimliği belirsiz bazı kişiler boşaltılan bazı dairelerde hurda değeri olan kapı, pencere, dolaplar yağmalanıyor ve mahalle sakinleri yetkililerin mahalleye ilgisiz davranıyor.

Bölgede hizmet veren fırın, market gibi günlük ihtiyaçların karşılanacağı işletmelerin kapandığını ifade eden mahalle sakinleri, tahliye edilen binalarda türlü ahlaksızlıkların yaşandığını ve oluşan durumun güvenlik açısından zaafiyet oluşturduğunu ifade ettiler.

Belediye Meclisi tarafından acilen imar izni çıkarılıp mahallenin dönüşümünün sağlanması gerektiğini söyleyen mahalle sakinleri, şunları söyledi: “Mahallemiz bir zamanlar Bingöl’ün en düzenli mahallesi iken 1 Mayıs depreminden sonra binalarımız hasar aldı. Yapıların eskimesiyle daireler birer birer boşaltıldı. Gelinen noktada dairelerin yüzde 80’i boşaltılmış. Binaları boş gören hurdacı, alkolik ve uyuşturucu bağımlıları daireleri mesken edinmiş durumda. Okula giden öğrenciler var. Dışarıdan bakıldığında mahallenin savaştan çıkmış bir görüntüyü andırıyor. Önlem alınmazsa daha büyük sosyal felaketlerin yaşanabileceğinden endişeliyiz. Sayın Valimizin makamından bakılınca bile mahallenin hali görülebilir. Yeni seçilen Belediye Başkanımızdan ilgi bekliyoruz. Elazığ’da heyelan gerekçesiyle koca ilçe boşaltılırken Bingöl’de gözler önünde olan bir mahallenin sorununa çözüm üretilmemesi bizleri derinden üzüyor. İmar izni verilerek  TOKİ  veya özel sektör temsilcileri kanalıyla mahallemizin dönüştürülmesini acılan istiyoruz.”


Geri Dön