23 / 04 / 2024

Asansör güvenliği toplantısı

Asansör güvenliği toplantısı

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Uzun yolculukta güvenli sürüş nasıl sağlanır? Kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkanlar bunlara dikkat!

Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Bayram tatilinde kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkmayı planlayanların sürüş güvenliği ve rahatlığı açısından uyması gereken önemli kurallar var.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Ember Yapı Malzemeleri İş Güvenliği Matbaa Deri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ember Yapı Malzemeleri İş Güvenliği Matbaa Deri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören’de 600 bin TL sermaye bedeli ile Umut Sümer tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

ÇEİS'ten Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için farkındalık çalışması!

ÇEİS, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile üye fabrikalarının çalışanlarının Nisan ayı boyunca bilinçlenmelerini sağladı. ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliklerinde “Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar” temasını seçti...

Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı!

Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasının sağlanması, piyasa gözetimi ve denetim ve yükümlülüklere ilişkin esasların belirlenmesini amaçlayan ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı.

Asansör güvenliği toplantısı Haberi

Asansör güvenliği toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Türkiye'de 7 bölgede gerçekleştirilen "Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" konulu toplantının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da yapıldı.


Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye'de en güzel mevzuat ve kanunların çıktığını, fakat bunların uygulamasında sınıfta kaldıklarını belirtti.


Yaşanan asansör kazalarının önüne geçmek için denetimleri arttıracaklarını ifade eden Yeşil, herkesin bu konuda üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek şunları söyledi:


''Zaman zamanda söylüyoruz, dile getiriyoruz, Ankara'da ahkam kesmesi kolay da uygulama başka. Başka olaylar, başka güçler, başka odaklar karşımıza çıkıyor. Zaten özgürce hareket etmeniz mümkün değil onu söyleyeyim. Maalesef toplumun her kesiminde bir başı boşluk, almış başını gidiyor. Allah sonumuzu hayır getirsin. Yine de biz vatanımızın devletimizin, milletimizin her gün bir adım daha ileri...