24 / 04 / 2024

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard&Poor’s, gübre fiyatlarında yaşanan artışların ardından büyük bir gıda sorunun doğacağı uyarısında bulundu.

S&P’den yapılan açıklamaya göre, gübre fiyatlarının korona virüs salgını sonrası yaşanan arz kesintileri beraberinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ve Çin’in küresel ısınma ve kıtlık tehdidi nedeniyle ihracat kısıtlamaları başlatmasının ardından ‘tarihi ve sürdürülemez seviyelere ulaştığı’ aktarıldı.

Fosfat, üre ve potasyum gübrelerinin fiyatlarının son iki yılda sırasıyla yaklaşık yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranında arttığı kaydedilen bu açıklamada, sürdürülebilir olmayan derecede yüksek gübre fiyatı artışlarının, ilerleyen dönemde gıda güvenliği için çok büyük bir risk olduğu uyarısında bulunuldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön