29 / 03 / 2024

Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak!

Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak!

Son dönemde işyerlerinde yaşanan kazalardaki artış “iş sağlığı ve güvenliği” koşullarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak.



Yaklaşık 35 bin kişinin istihdam edildiği çelik sektörü de iş sağlığı ve güvenliğini “Çelik Teknoloji Seminerleri” ile  gündemine taşıyor. Çelik İhracatçıları Birliği ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’nin işbirliği ile düzenlenecek seminerde; sektör temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliğinin yerleşik bir kültür haline gelmesi için tüm detaylar aktarılacak.

 

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. tarafından düzenlenen “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin beşincisi 06 Kasım 2014 Perşembe günü Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleşecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Alanında “Yeni İhtiyaçlar, Artan Risk, Kültür İnşası için Farklı Yöntemler” konulu seminer, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği desteği ile organize ediliyor.

 

Açılışını Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci’nin yapacağı “5. Çelik Teknoloji Semineri”nde iş güvenliği ile ilgili tüm detaylar, konunun uzmanı Dr. Ali Rıza Tiryaki tarafından aktarılacak. İş sağlığı ve güvenliğini çelik sektöründe yerleşik bir kültür haline getirecek tüm yöntemlerin masaya yatırılacağı seminerde katılımcılarla, öncelikle iş güvenliği yasası ve yenilenmiş mevzuatın getirdiği uygulamalar ile ilgili bilgiler paylaşılacak. Ardından meslek hastalığı riskinin yönetimi sorumluluğu ve stratejik bir öncelik olarak çelik sektöründe mesleki sağlık gözetimi ile bilgiler, iş sağlığı güvenliği iklimi, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün süreçleri tüm boyutları ile sektör temsilcilerine aktarılacak.

 



Geri Dön