18 / 04 / 2024

Çelik Sektörü ne durumda

Çelik Sektörü ne durumda

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci:"Çelik sektörümüzün içinde bulunduğu olumsuz koşullar Ekonomi Bakanlığımızın da dikkatini çekti ve sorunlarımızı dinledi." dedi.

Çelik sektörünün ihracatı 2 milyon tona yaklaştı!

Çelik sektörünün ihracatı 2 milyon tona yaklaştı. Sektör, önemli ihracat pazarlarında yaşanan sıcak siyasi gelişmeler ve iç karışıklıklara rağmen yıllık yaklaşık 4 milyon ton üretim seviyesini korumayı başardı.

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar doları aştı!

Çelik sektörü Ocak-Kasım döneminde değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyar 49 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 5,8 düşüş ile 15 milyon 831 bin ton ihracata ulaştı.

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek!

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek. Ülkemizde son on yılda 14 bin, 2014 yılının on ayı içinde bin 600 yurttaşımız iş kazalarında hayatını kaybetti.

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu!

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci: " Sektörümüzün üzerindeki olumsuz etkiler 2014 yılı rakamlarımızı normal seyrimizin altına çekmiş durumda " dedi.

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11 milyar 160 milyon dolar!

Sektör, Ocak-Ekim döneminde değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,96 azalış ile 11 milyar 160 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 4,12 düşüş ile 14 milyon 677 bin ton ihracata ulaştı.

Teşvik açıklaması çelik sektörünü sevindirdi!

Teşvik açıklaması çelik sektörünü sevindirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, demir - çelik sektörüne yönelik en üst düzeyde teşvik verilmeye başlanacağını açıklaması, sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak!

Son dönemde işyerlerinde yaşanan kazalardaki artış “iş sağlığı ve güvenliği” koşullarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak.

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu!

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu. Çelik ihracatı dokuz aylık dönemini geçen yıla göre miktar bazında yüzde 4,5, değer bazında ise yüzde 3,3’lük gerileme ile tamamladı.

Çelik sektörünün ilk yarı ihracatı 7,02 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin çelik ihracatı ilk yarıda değerde yüzde 5,3 azalış ile 7,02 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çelik sektörünün ilk yarı ihracatı 7,02 milyar dolar oldu.

Yener Güreş: Çelik sektörü kalite ve kapasite talebini karşılamalı!

Türkiye'nin AMECAB Bölgesi'nde yapısal çelik tedarikçisi ve çelik yapı imalatçısı konumuna geldiğini belirten TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı H. Yener Güreş, sektörün kalite ve kapasite olarak talebi karşılamak zorunda olduğunu kaydetti.

Çelik sektörünün 5 aylık ihracatı 5,9 milyar dolar oldu!

Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden biri olan çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5,9 milyar dolar, miktarda ise 7,9 milyon ton ihracata ulaştı.

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti!

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇİB Başkanı Namık Ekinci önderliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Namık Ekinci: Türk çelik sektörü Kolombiya’nın koruma duvarlarını aştı!

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kolombiyalı yerli üreticilerin talebiyle açılan korunma önemli soruşturmalarından inşaat demiri, profil ve boru ürünlerine yönelik üç ayrı üründeki soruşturma Türkiye lehine sonuçlandı.

Çelik sektörü şubat ayında en çok inşaat demiri ihraç etti!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

İnşaat sektörüne girişte sermaye rasyosu gelmeli!

İlgili ilgisiz herkesin inşaat sektörüne girdiğini ifade eden Sinpaş Holding CEO'su Ahmet Çelik, bunu önlemek için devletin düzenleme yapması gerektiğini belirtti. Çelik, "Bu sektörde iş yapacaklara sermaye rasyosu getirilmeli" dedi.

Mustafa Elitaş’tan çelik sektörüne destek sözü!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci:"Çelik sektörümüzün içinde bulunduğu olumsuz koşullar Ekonomi Bakanlığımızın da dikkatini çekti ve sorunlarımızı dinledi." dedi.

Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi!

Türkiye'de prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi. Yeni şirketi Piyap Enerji ile güneş enerjisi sistemlerinin uygulanmasında faaliyet gösterecek.

Çelik sektörü sekiz ayda 10,8 milyon ton ihracat gerçekleştirdi!

Küresel rekabet koşullarının ağırlaşması Türk çelik sektörünü zorlamaya devam ediyor. Bu şartlara son dönemde hammadde ve ürün fiyatlarındaki düşüş de eklenince çelik ihracatındaki gerilemenin önüne geçilemiyor.

Demir Çelik sektörüne Ortadoğu darbesi!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin yaptığı açıklamada "Uluslararası alanda yaşanan gelişmeler Türk demir-çelik sektörü açısından umut vaat etmiyor" dedi

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik!

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik geldi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin verilerine göre, turizm sektöründeki yeni yatırımlar 240 proje için 3,8 milyar lira teşvik aldı

Derindere Otomotiv inşaat sektörüne girecek!

Toyota'nın en büyük bayilerinden Derindere, marka ile yollarını ayırıyor. Derindere'nin Toyota'dan gelen 'yeni yatırım' talebini kabul etmediği için ayrılma kararı aldığı ve şirketin inşaat sektörüne yöneleceği belirtiliyor.

Lazzoni'den sonra İpek Mobilya'da inşaat sektörüne adım attı!

KAYSERİ Mobilya sektörünün markalarında biri olan İpek Mobilya, İSO 500 listesinde yer alan maden tesisi Çinkom gibi firmaları bünyesinde bulunduran İpek Grup, İpekar İnşaat şirketi ile inşaat sektörüne adım attı.

Gayrimenkul sektörüne Putin ve Papa ziyareti etkisi!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin' in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak...

Sipil Group İzmir'de konut sektörüne girdi!

Yurtdışında vve yurtiçinde 150 fabrika kuran Sipil Group, konut sektörüne girdi. İlk projesine İzmir Bornova'da inşaatı süren butik apartmanla başlayan firma, İzmir'de şimdi daha büyük projelere hazırlanıyor...

Çelik sektörünün 11 aylık ihracatı 12 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından açıklanan verilere göre, çelik sektörünün 2014 yılı ocak-kasım dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak değer bazında 12 milyar 49 milyon dolar oldu.

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından açıklanan verilere göre, çelik sektörünün 2014 yılı ocak-kasım dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 azalarak değer bazında 12 milyar 49 milyon dolar oldu.

Çelik Sektörü ne durumda Haberi

Çelik Sektörü ne durumda

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci:"Çelik sektörümüzün içinde bulunduğu olumsuz koşullar Ekonomi Bakanlığımızın da dikkatini çekti ve sorunlarımızı dinledi. Bunların çözümü konusunda tüm ilgili bakanlıklarla iletişime geçileceğine dair destek sözü aldık"


Çelik İhracatçıları Birliği yönetimi, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Bakanlık yetkilileriyle bir araya gelerek sektörün içinde bulunduğu sorunların çözümü için destek istedi.


Birlik'ten yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanı Elitaş ve Bakanlık yetkilileri, Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri ile Dış Ticaret Kompleksi'nde bir araya gelerek sektörün sorunlarını dinledi.


Verilen bilgilere göre, son iki yıldır üretim ve ihracatını kısıtlayan birçok sorunla mücadele eden Türk çelik sektörünün içinde bulunduğu olumsuz koşullar, Ekonomi Bakanlığını harekete geçirdi. Türkiye sanayisinin bel kemiği niteliği taşıyan çelik sektörünün son dönemde üretim...