19 / 04 / 2024

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti!

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti!

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇİB Başkanı Namık Ekinci önderliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.



Bakan Zeybekci ile yapılan toplantıya çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden Erdemir şirketi adına Başak Tav, Çolakoğlu Metalurji adına Uğur Dalbeler, Borusan adına Bülent Demircioğlu, Kibar Dış Ticaret adına Serdar Koçtürk, Erciyas Boru adına Ahmet Erciyas, Yücel Boru adına Çınar Cankut, Çetin Cıvata adına Mustafa Tecdelioğlu, Stemcor şirketi adına Okan Bahşiş, EE Batı adına Mehmet Eyüboğlu ve Yametas şirketinden Mehmet Ali Fincan katıldı.

 

Çelik İhracatçıları Birliği’nin yeni dönem başkanlık seçiminde geçtiğimiz günlerde ikinci kez başkan seçilen Namık Ekinci ve yeni yönetim kurulu üyeleri, kendilerini takdim etmek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yeni görevini tebrik etmek maksadı ile Bakan Zeybekci’ye bir ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Bakan Zeybekci ile gerçekleştirilen görüşmede, Türk çelik sektörünün genel durumu, ihracatı önündeki engelleri ve çözüm önerileri geniş kapsamlı bir şekilde ele alındı. Görüşmenin ana gündem maddesi ise Türk çelik sektörünün en önemli sorunlarından biri haline dönüşen, ithalatçı ülkelerin sektöre yönelik haksız yere açtığı anti-damping davaları, korunma önlemi soruşturmaları ve bu ülkelerin uyguladığı tarife dışı engellerdi.

 

Son yıllarda global pazarlarda ekonomik ve siyasal krizlerin nedeni ile korumacılığın artması ve Türk çelik sektörünün dünya pazarlarında önemli bir oyuncu olarak görülmesi nedeni ile çelik sektörünün sıkça maruz kaldığı davalar ve tarife dışı engeller hakkında bilgi edinen Bakan Zeybekci “Çelik sektörüne yönelik açılmış davaların çözümüne ilişkin Bakanlık olarak mücadeleyi sizlerle birlikte vereceğiz ve ısrarla takipçisi olacağız” diyerek sektör temsilcilerine tam destek verdi.



Geri Dön