24 / 04 / 2024

Çelik sektörü son durum

Çelik sektörü son durum

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

Veysel Yayan: Konuttaki hareketlilik çelik sektörünü canlandırdı!

TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat sektörünün canlandırılmasına yönelik girişimleri bir seferberlik olarak gördüklerini, konut kredisi faizlerinin düşürülmesiyle inşaat sektöründe canlılığın hissedilmeye başladığını söyledi.

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar doları aştı!

Çelik sektörü Ocak-Kasım döneminde değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyar 49 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 5,8 düşüş ile 15 milyon 831 bin ton ihracata ulaştı.

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu!

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci: " Sektörümüzün üzerindeki olumsuz etkiler 2014 yılı rakamlarımızı normal seyrimizin altına çekmiş durumda " dedi.

Teşvik açıklaması çelik sektörünü sevindirdi!

Teşvik açıklaması çelik sektörünü sevindirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, demir - çelik sektörüne yönelik en üst düzeyde teşvik verilmeye başlanacağını açıklaması, sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak!

Son dönemde işyerlerinde yaşanan kazalardaki artış “iş sağlığı ve güvenliği” koşullarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak.

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu!

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu. Çelik ihracatı dokuz aylık dönemini geçen yıla göre miktar bazında yüzde 4,5, değer bazında ise yüzde 3,3’lük gerileme ile tamamladı.

Çelik sektörünün ilk yarı ihracatı 7,02 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin çelik ihracatı ilk yarıda değerde yüzde 5,3 azalış ile 7,02 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çelik sektörünün ilk yarı ihracatı 7,02 milyar dolar oldu.

Çelik sektörünün 5 aylık ihracatı 5,9 milyar dolar oldu!

Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden biri olan çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5,9 milyar dolar, miktarda ise 7,9 milyon ton ihracata ulaştı.

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti!

Çelik sektörü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇİB Başkanı Namık Ekinci önderliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çelik sektörü şubat ayında en çok inşaat demiri ihraç etti!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Ev almak isteyen binlerce kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

İnşaat sektörüne son dakika zam şoku! Demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı!

İnşaat sektörü bugün güne yüksek zam haberi ile başladı. Demir fiyatlarına gelen son dakika zamlardan sonra, demir fiyatları tarihi rekora imza attı. Öyleyse demir fiyatları 2022 ne kadar oldu? İşte güncel inşaat demir fiyatları...

Çelik sektörü son durum Haberi

Çelik sektörü son durum

Küresel salgın döneminde "yeni normal" olarak ifade edilen sürece, Türkiye çelik sektörü hızla adapte oldu. Pandeminin damga vurduğu 2021 yılında geleneksel pazarlara ihracat sürerken, bir yandan da yeni talep alanları yaratıldı. Ekonomist'ten Aram Ekin Duran'ın haberine göre; sektör oyuncuları Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarında tekrar aktif bir rol alırken, Latin Amerika ve Afrika'da da güç elde etti. Bunda çelik sektörünün en büyük oyuncusu Çin'in salgın ile mücadelenin ardından, kendi içinde büyümeye odaklanması kilit bir rol aldı. Sektör, tüm bu gelişmeler ışığında yıl sonu ihracat hedefinin miktarda 24 milyon ton, değerde ise 22 milyar dolar civarında gerçekleşmesini öngörüyor. Çelik talebinin global ölçekte artması, 2022 yılına ilişkin beklentileri de olumlu tutuyor. Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, 2022'de...