18 / 04 / 2024

Sivas'a 6 bin 400 konut yaptık!

Sivas'a 6 bin 400 konut yaptık!

Başbakan Binali Yıldırım referandum mitingleri kapsamında Sivas'taydı. Bölgede açıklamalarda bulunan Yıldırım, projeleri ve yatırımları anlatı.



Başbakan Binali Yıldırım referandum mitingleri kapsamında geldiği Sivas'ta açıklamalarda bulundu.


Başbakan'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Türkiye'yi her türlü zorbalıktan çekip çıkarmaya hazır mısınız? Allah sizden razı olsun. Bizim kalbimiz Türkiye kadar, biz Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklıyoruz. 15 yıl boyunca, batıyı doğudan, kuzeyi güneyden ayrı tutmadık.


"Sivas her şeyin en iyisine layık"

Sivas her şeyin en iyisine layık. Sivas'ta ihracatı 8 buçuk milyondan, 200 milyon doların üzerine çıkardık. 6 bin 400 konut yaptık, 2 bin 355 derslik yaptık. Sivas'ın evladı İsmet Yılmaz'ı Milli Eğitim'in başına getirdik"


"10 barajın yapımı bitti"

10 barajın yapımını tamamladık. Ve birçok fidan dikme projelerini tamamladık. Köylümüzün çiftçimizin her zaman yanında olduk. Köylüye 1 milyar 700 milyon destek yaptık. Sivas doğalgazla buluştu mu? Sivas'a 25 bin kişilik Yiğidolara yakışan stat yaptık mı? 4 Eylül'ün yapımını tamamladık. Çok da güzel bir stadyum olmuş. Sivasspor'a üstün başarılar diliyorum.


"16 Nisan'a hazır mısınız?"

Atatürk'ün partisi. Atatürk kadınlara seçilme hakkını 1934'te bütün Avrupa ülkelerinden daha önce verdi. Ama onun mirasını yiyenler kadınlarımıza siyasete girmeyi çok görüyorlar. Olmasın diyorlar. Bunun cevabını kadınlarımız, kızlarımız, hanımefendiler 16 Nisan'da vermeye hazır mısınız?


"26 yol yapım projesi devam ediyor"

"26 yol yapım projesi devam ediyor. Yıldızdağ yolu yapılacak, başka yolu yok. Sivas'ı Karadeniz limanlarına daha hızlı bağlayacak tünelde sona geldik. Ankara'dan Sivas'a hızlı trenin sesi duyulmaya başladı. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hattı açacağız. 2 saatte ver elini Ankara.


"Erzincan, Erzurum, Kars, Bakü.."

Burada duracak değiliz. Devamında Erzincan var, Erzurum var, Kars var, Bakü var, Azerbaycan var. Stadyumu yaptık, mevcut stadyumun yerini şehir parkı yapıyoruz. Sivas için yapıyoruz. Helal olsun. Kızılırmak sahil düzenlemesi tamamlanacak, Sivas'ın çehresi değişecek. Sivas Üniversitesi'ndeki gençlerimiz için bir projemiz var. 10 bin kapasiteli yurtlar yapma kararı aldık. Hayırlı olsun. Sivas'a hukuk fakültesi kuruyoruz.


"5 yılda sandıkla gelen diktatörlük olur mu?"

O akşam sandıklar açıldığında kimin ülkeyi 5 yıllığına yöneteceğini anlamış olacaksınız. Tek adam, diktatörlük diyorlar. 5 yılda sandıkla gelen sandıkla giden bir adam olduğunda diktatörlük olur mu? Kılıçdaroğlu'nun keyfi için 2 tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz?


"Büyümeyi hızlandıracağız"

2023'te cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'yi bu sistemle birlikte dünyanın iki elin parmaklarıyla sayılacak ülkeleri arasına sokacağız. Bürokrasiyi azaltacağız. Büyümeyi hızlandıracağız. Hızlı karar alan, hızlı iş yapan reformları geciktirmeyen etkin bir hükümet sistemi devreye girecek


"Daha güvenli bir Türkiye"

Daha güvenli daha huzurlu bir Türkiye'ye birlikte erişeceğiz. Bu gelişecek olan sistemle terörle mücadelemiz daha kararı hale gelecek. Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Kurumsal yenileme ve güvenlik politikaları kararlı şekilde uygulanacak.



Yeni Şafak


Geri Dön