19 / 04 / 2024

Sivas'ta 2. OSB için çalışmalar bu yıl başlayacak!

Sivas'ta 2. OSB için çalışmalar bu yıl başlayacak!

Sivas'ta kurulum çalışmaları devam eden, her parselinden demiryolu hattı geçecek ve demiryolu sektörü için üretim yapacak fabrikaların ağırlıkta olacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsislerine bu yıl başlanması hedefleniyor.




Vali Alim Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Doğanca köyündeki Körtuzla mevkisindeki 850 hektarlık alanın 1996'da 2. OSB olarak belirlendiğini ve 2000 yılında OSB'ye tüzel kişilik kazandırıldığını anımsattı. 


OSB yeri olarak belirlenen alanın tamamının Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğünün kamulaştırma sınırları içerisinde bulunduğunu belirten Barut, hazineye devredilen arazilerin 2. OSB tüzel kişiliğine verilmesi için prosedürün devam ettiğini söyledi. 


Arazi devriyle ilgili taleplerinin Milli Emlak Genel Müdürlüğüne iletildiğini aktaran Barut, şu bilgileri verdi: "2. OSB'de faaliyetlerin başlatılması ve yatırım programına alınması için yazımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletilmiştir. Bu talebimizin yerine getirilmesiyle şahıslara ait olan yerlerin kamulaştırılması çalışmalarına geçilecek. Daha sonra alt yapı, yol, elektrik, su şebekesi yapımına başlanabilecek. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi beklenirken yönetim kurulu imkanlarıyla paydaşlardan bütçe oluşturulmuş, bu bütçeyle bölgenin hali hazır haritaları ye imara esas zemin etütleri yaptırılmıştır. İmar planları yapımı devam etmektedir. Tüm parsellerin önünden demiryolu geçecek şekilde hazırlanan imar planlarımız kısa bir süre sonra bakanlığımızın onayına sunulacak." İmar planlarının onaylanması, hazineye ait taşınmazların tüzel kişiliğe devredilmesi ve bakanlığın yatırım programına alınması durumunda bu yıl arsa tahsisine başlanabileceğini bildiren Barut, "Özellikle yük vagonu üretimi yapmak için arsa tahsis talebinde bulunan ulusal düzeyde firmalar var. Şu ana kadar 22 firma, 1 milyon 500 bin metrekare arsa tahsis talebinde bulundu" dedi. 


Vali Barut, yeni OSB'nin kentin gelişmesine katkı sağlayacağına işaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da bu konuda kendilerine destek olduğunu dile getirdi. 



Yeni Çağrı



Geri Dön