25 / 04 / 2024

Sivas'ta tersine göç için parsel dağıtılacak!

Sivas'ta tersine göç için parsel dağıtılacak!

Sivas Şarkışla'da muhtar Rüstem Dağdeviren, bölgeyi yerleşim yeri haline getirerek, köye dönüşleri hızlandırmayı planlıyor.



Sivas Şarkışla'da muhtar Rüstem Dağdeviren, bölgeyi yerleşim yeri haline getirerek, köye dönüşleri hızlandıracak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, üç dönemdir muhtarlık yapan Rüstem Dağdeviren, "Köyler Yaşasın Projesi" ile asından söz ettiriyor.

Rüstem Dağdeviren'in çabalarıyla toplamda 18 bin 250 metrekarelik mera vasıflı arazinin Hazineye devri gerçekleştirilerek, konut yapım çalışmaları için planlanan 20 parsel ihtiyaç sahibi ailelere verilecek.

Rüstem Dağdeviren, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  "Büyüklerimiz, daha önce burayı kadastroda mera olarak yazmışlar. Köyümüz göç veriyordu ancak çevre köylerde olduğu gibi şimdi halk köye dönmek istiyor fakat adamın evi yok, arsası yok veya çok hisseli arsası olanlar var. Bu nedenle burada böyle bir ihtiyaç hasıl oldu." diye konuştu.

Sivas ta tersine göç için parsel dağıtılacak!

Köydeki hane sayısı 65'e çıkacak

Projeyi hayata geçirmek düğmeye bastıklarını söyleyen Rüstem Dağdeviren, "Müsait yerimiz olduğu için dilekçemiz hemen işleme girdi. Daha sonra İl Özel İdaresinden ekipler geldi ve burada kontrolleri, ölçümleri yaptılar. Son aşamada da arsanın mera vasfından alınarak hazineye devri sağlandı. Hazineden de biz devrini aldık. Burada 20 parsel var ve tamamlandığında 20 aile yararlanacak." dedi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Rüstem Dağdeviren, bölgede su ve kanalizasyon hatları çekildikten sonra hak sahiplerine kura çekilişleriyle parselleri dağıtacaklarını dile getirdi. Dağdeviren, proje tamamlandığında köydeki hane sayısının 45'ten 65'e çıkacağını belirtti.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!


Geri Dön