18 / 04 / 2024

SixSenses Kaplankaya Otel 1 Mayıs'ta açılıyor!

SixSenses Kaplankaya Otel 1 Mayıs'ta açılıyor!

Turizm sektöründeki canlılık yatırımcıyı da harekete geçirdi. Kaplankaya Otel, dünyanın önde gelen otel yönetim şirketlerinden olan Six Senses ile işbirliği yaparak sektöre geri dönüyor.



 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, bu yıl yaklaşık olarak 40 milyon turist ağırlamaya hazırlanan Türkiye’de turizm alanında yatırımlar artarak sürerek; atıl durumda olan projeler sektöre yeniden kazandırılıyor.

2 sene önce faaliyete geçen ancak alanda yaşanan krizden olumsuz etkilenen Kaplankaya Otel, dünyanın önde gelen otel yönetim şirketlerinden Six Senses ile işbirliği yaparak sektöre geri dönüyor. İşletme Six Senses Kaplankaya ismiyle 1 Mayıs tarihinden itibaren yeniden kapılarını açacak.


Six Senses markasının en büyük otelinin Kaplankaya’da açıldığını söyleyen Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, “Otelin 141 odası bulunuyor. Aynı zamanda Six Senses Kaplankaya Avrupa’daki en büyük kapalı spor, spa ve sağlık alanlarından bir tanesini sunuyor. Six Senses markası spa alanında çok güçlü bir marka. Öyle ki bazı başka oteller spa hizmetini Six Senses’dan alıyor” diye konuştu.

Kaplankaya projesinin içerisinde bulunan otelin yanı sıra otel hizmetlerinin sunulduğu konut projesi Six Senses Residences hakkında da açıklamalar yapan Öymen, “Projenin konut ayağı olan Six Senses Residences’ın birinci aşamasındaki evlerin yüzde 85’inin satıldı. İkinci aşamada yapılan ve 175-600 m2 arasında değişen 11 farklı mimari plana sahip 78 villanın 2019’un ikinci çeyreğinde ev sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz." dedi.

DÖNÜŞÜME 20 MİLYON $

Six Senses’ın, 20 ülkede 11 otel ve 28 spa işlettiğini belirten Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Lionel Valla, otelin Avrupa’daki büyüme planlarına Türkiye’yi dahil ettiğini dile getirdi. Valla, “2017’de Türkiye pazarına giriş yapan ve yenilenme sürecini tamamlayan Six Senses Kaplankaya 1 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Altı ay süren bu yenilenme sürecinde toplam 20 milyon dolarlık dönüşüm yatırımı yapıldı. Bütün otel odaları yenilendi, ortak alanlara yeni programlar eklendi yamaç odaları özel bahçeleri ve havuzları ile birer müstakil ev altyapısına sahip oldu. Dünyanın en iyi wellness ve spa otellerindeniz. , Kaplankaya’nın tüm özelliklerinin Six Senses felsefesi ile örtüştü. Dengeyi ve mutluluğu sağlamak için tüm duyulara hitap eden eşsiz bir misafir deneyimi yaratmak adına Six Senses Kaplankaya’daki sürecimizde tasarım, sürdürülebilirlik ve sağlık standartları her zaman öne çıktı” diye konuştu.

6 ÜLKEDE DAHA OTEL AÇACAK

SIX Senses’ın kendi kategorisinde dünyanın en hızlı büyüyen otel yönetim şirketlerinden biri olduğunu dile getiren Lionel Valla, markanın büyüme planları doğrultusunda Avusturya, Bhutan, Kamboçya, Çin, Mısır, Fiji, Fransa, Hindistan, Endonezya, İtalya, Nikaragua, İsviçre, Tayvan, Tayland, Tunus ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 16 ülkede yeni otel ve spa’larla birlikte gelecek 5 yılda portföyünü 3 katına çıkaracaklarını belirtti.


Geri Dön