20 / 04 / 2024

SMD Studio ile AKSU/SUARDI tasarımlarını birleştiriyor!

SMD Studio ile AKSU/SUARDI tasarımlarını birleştiriyor!

SMD Studio’nun kurucusu iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı Serap Korkmaz, Milano merkezli dünyaca ünlü tasarım stüdyosu AKSU/SUARDI ile mimari, iç mimari ve endüstri ürünleri tasarımlarında proje ortaklığı yapıyor.



SMD Studio’nun kurucusu iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı Serap Korkmaz, Milano merkezli dünyaca ünlü tasarım stüdyosu AKSU/SUARDI ile mimari, iç mimari ve endüstri ürünleri tasarımlarında proje ortaklığı yapıyor. Korkmazlar Petrol HQ, Addo Furniture Showroom, Milano’da ve Paris’ta restoran ve kafeler, Çeşme’de villa, Venedik’te otel projeleri ile Addo ve Passoni markaları için hazırlanan yeni mobilya tasarımları, ikilinin İstanbul ve Milano ofislerinde süregiden verimli işbirliğinden ortaya çıkan en taze ürünler... Kurucusu olduğu İstanbul ve Milano merkezli SMD Studio çatısı altında birbirinden farklı projeler tasarlayan Serap Korkmaz, dünyaca ünlü tasarım stüdyosu AKSU/SUARDI’nin kurucu ortağı Sezgin Aksu ile birlikte başarılı projelere imza atıyor. Bu işbirliğinden ortaya çıkan ve 1700’lerden kalma bir binanın giriş katındaki pastane iç mekanından minimal bir oturma grubuna, ofis mekanlarından tekil bir sandalyeye kadar çeşitlenen geniş skaladaki tasarımlar, hem SMD Studio’nun hem de AKSU/SUARDI’nin yaklaşımlarını bir arada barındırarak farkını ortaya koyuyor. SMD Studio ve AKSU/SUARDI’nin birlikte ele aldıkları projeler arasında, uygulama çalışmaları devam etmekte olan Korkmazlar Grup Ofisi, Addo Furniture için yeni bir showroom, Milano’da bir restoran, Venedik’te yer alan bir otel ve Çeşme’de yer alan bir villa projesi ile birlikte, birbirinden farklı ölçeklerde tasarlanan, minimal ve etkili bir çizgiye sahip, kontrast malzemelerin bir arada kullanıldığı mobilya tasarımları bulunuyor.


Mimarlık, tasarım kültürü ve sanatı bir bütün olarak ele alan sofistike tasarımlar geliştiren Serap Korkmaz, SMD Studio ve AKSU/SUARDI işbirliği için şunları söylüyor:

“Farklı ülkelerde yaşıyor olsak da, gelişen teknolojinin sayesinde, Milano’da eğitim aldığım yıllarda tanışma fırsatı bulduğum Sezgin Aksu ile nitelikli bir işbirliği sürdürebiliyoruz. Sezgin Aksu’nun derin tecrübesi ve benim buradaki pazarı tanıyor oluşum, her ikimizin de kimliği olan tasarımlar yapma arzusuyla birleşince ortaya çıkan her tasarım, ölçeği ne olursa olsun doğru noktalarda kendine yer buluyor. Bu ikimiz için de mutluluk verici ve geleceğe yönelik umut verici bir birliktelik. Bu işbirliğinden gelecekte daha da heyecan verici projeler ortaya çıkacak...”


Serap Korkmaz ve SMD Studio Hakkında:


1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Serap Korkmaz Milano’da, Istituto Europeo di Design’da (IED) İç Mimari Tasarım eğitimi aldı. Mezuniyetinin ardından bitirme tezini VIAFARINI/Fondazione Arnaldo Pomodoro (FAP) "Urban Artists Hotel Roelink" üzerine hazırladı. Ardından Domus Academy’de otel tasarımı üzerine eğitim aldı. Mezuniyetinin ardından Milano’daki Riccardo Giovanetti Studio ve Studio Mutti Architetti’de görev aldı. Çalışma hayatı devam ederken Scuola Politecnica di Design’da (SPD) İç Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Tasarımlarıyla 2013 yılında Salone Del Mobile’de seçilmiş genç tasarımcıların ürünlerine yer verilen Satellite sergisinde yer alma başarısını da gösteren Serap Korkmaz, 2014 yılında iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı alanında hizmet vermek üzere kendi ofisi SMD Studio’yu kurdu. Milano ve İstanbul’da ofisleri bulunan SMD Studio, aynı zamanda dünyaca ünlü tasarım ofisi Aksu/Suardi’nin de Türkiye proje ortağı.


AKSU/SUARDI Hakkında:


Sezgin Aksu ve Silvia Suardi tarafından 2007’de kurulan, birbirinden farklı tarzlarda ve nitelikte iç mekan, sergi, endüstri ürünleri, showroom tasarımları gerçekleştiren, Milano merkezli tasarım stüdyosu AKSU/SUARDI, ele aldığı tüm tasarım sorunlarını, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, inovasyon ve yenilenebilen enerji kavramlarıyla değerlendirir ve kişisel, kurumsal ya da global işverenlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilen etkili çözümlere ulaştırıyor. Birlikte çalıştığı tüm işverenleriyle, yeni konseptler, çözümler ve birliktelikler aramaya açık bir şekilde bağını sürdüren AKSU/SUARDI’nin bugüne kadarki referansları arasında, Poltrona Frau, DePadova, Moroso, Caimi Brevetti, PassoniNature, Nemo-Cassina, Nurus, Koleksiyon, Delta, B&T, Tuna, Addo, Serafino Zani, Olivetti gibi isimler yer alıyor. Red DOT design award 2007, Design Turkey 2008, Good Design USA 2008, Design Nominee GERMANY 2008, ADI Design Index 2003 / 2004 / 2010, Compasso d’oro, Menzione d’onore 2011, EDIDA Elle Decoration Design Award 2012, Robb Report – Best of the Best 2013, AKSU/SUARDI’nin bugüne kadar aldığı ödüllerden bazıları.


Geri Dön