25 / 04 / 2024

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehir içi toplu taşıma yapan esnafa sevindirici haberi duyurdu. Ödemelere yüzde 50 zam yaptıklarını ilan ederek yönetmelik ile alakalı bilgiler verdi. 



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bugün itibari ile ücretsiz seyahat için yapılacak gelir desteği ödemesine ait farklılığın Resmi Gazete yayımını söyleyerek "Buna göre şehir içi özel deniz yolu erişimi için yaptığımız ödeme 2 bin 250 TL'den 3 bin 375 TL'ye,  Ankara  ve İstanbul'da şehir içi toplu taşımaya  2 bin 992 TL'den 4 bin 500 TL'ye yükseldi." dedi.

Bakan Yanık, Etiler Huzurevi ile Bebek sahilinde esnafı ziyaret etti.

Esnafla sohbet edip problemlerini dinleyen Yanık, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan "Ücretsiz gezi için Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine ait Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" hususunda basına bilgiler verdi.

Özellikle şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı yapan esnafa bir müjdelerinin olacağını söyleyen Yanık, "Biliyorsunuz engelliler, yaşlılar ücretsiz gezi olanağına sahip ve engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın para vermeden gezi yaptıklarında onların gezi paralarını aslında devlet olarak biz ödüyoruz. Dolayısıyla bununla alakalı taşıma, şehir içi toplu taşıma icraatı gösteren belediyelerimiz de dahil olmak üzere özellikle diğer özel sektör taşımacılığının bu manada ücretlerin yükseltilmesiyle alakalı bir talepleri vardı. Aslında 2022 içerisinde yükseltmiştik fakat yine bir güncelleme yapmak gereksinimi doğdu." diye konuştu.

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi


Geri Dön