29 / 03 / 2024

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

AB ülkelerinin Rusya'dan petrol ithalatını yüzde 90 oranında azaltacağını açıklamasının ardında küresel piyasalarda değeri artan petrol Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını vurdu. Motorin ve benzine 1 Haziran itibarıyla devasa zam geliyor. Haberi milletvekili açıkladı.



Türkiye'de akaryakıta gelen zamların hızını kesecek bir mekanizma maalesef kalmadı. Dünyada yaprak kımıldasa ülkemizde ekonomik göstergelerin ayarı bozuluyor. Akaryakıta peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 1 Haziran 2022 Çarşamba günü itibarıtla benzin ve mazota 1 liranın üzerinde yeni zamların geleceği açıklandı.

Açıklamayı CHP  Adana  Milletvekili Burhanettin Bulut, kişisel Twitter hesabından yaptı. 

Daha önce EPGİS tarafından duyurulan zamlar EPDK'nın derneğe "fiyat manipülasyonu" yaptığı gerekçesiyle dava açmasından sonra açıklanmama kararının alınmasına neden olmuştu.

EPGİS'in zamlı fiyatları açıklamayı bırakmasının ardından zam haberini CHP milletvekilinin açıklaması dikkat çekti.

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön