25 / 04 / 2024

Soner Çetin'den imar affı çıkışı!

Soner Çetin'den imar affı çıkışı!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisi hakkında yazılan iftira mektupları ve Uğur Mumcu Bulvarındaki 32 katlı bina başta olmak üzere imar konularında açıklamalarda bulundu.



Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisi hakkında yazılan iftira mektupları ve Uğur Mumcu Bulvarındaki 32 katlı bina başta olmak üzere imar konularında açıklamalarda bulundu.

Yeni yılın ilk meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Soner Çetin, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin 2020 yılı için hazırladığı teftiş raporu hakkında bilgiler paylaştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; bu raporun kendileri için önemli ve yol gösterici olduğundile getiren Başkan Soner Çetin, “Genel itibariyle rapor belediyemizde çok vahim bir şey olmadığını çok açık ifade ediyor. İlgili müdürlüklerle ilgili bazı küçük saptamalar yapmış. Bu konuların düzeltilmesini istiyor. Basit uyarılar var. Örneğin bir vatandaş çam kesmiş zabıta ceza kesmiş niye savcılığına bildirilmemiş diyor. Bunun gibi küçük detaylar” diye konuştu.

Soner Çetin den imar affı çıkışı!

Herkesin hakkına razı olması halinde hiçbir sorun yaşanmayacağına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Ben dürüst müteahhitleri tenzih ediyorum ama bazıları aç gözlülükten vazgeçmiyor. Çok dedikodu yapıyorlar bu konuda. O dedikodu yapanları Allah bildiği gibi yapsın. Mesela Uğur Mumcu Bulvarı’nda adam 32 katlı bina yapmış. Nasıl yaparmış 32 katlı? Bu benim elimde değil ki. Yükseklik sınırını veren ben değilim. Yüksekliğe ilçe belediyesi karar veremez. Önceki dönemlerde Büyükşehir Belediyesi izin vermiş. O bölgede kat serbestliği var. Şu günkü mevzuata göre yüksekliğe ben karışamam. Adam 4 bloğu yıkmış tek blok yapmış. Buna karışamayız. Bırakın artık bu dedikoduyu. Biz de insanız. Ben, ‘çekme mesafesine uymuş mu, oturumda büyüme var mı’ ona bakarım. Yeni açtığımız Şambayadı-Kabasakal bölgesinde yükseklik sınırı var. Hadi orada bir santim aşsın bakalım. Orada yapılırsa yüksek bir bina gelin bana sorun. Vallahi yoruldum. Bazıları bizi kendi gibi sanıyor. Bizim dünyamızda öyle bir şey yok” açıklamasında bulundu. 

Çürük yapılara imar affı mı geldi?


Geri Dön