04 / 05 / 2024

Sonsuz Şükran Köyü'nde Anadoluya Şükran!

Sonsuz Şükran Köyü'nde Anadoluya Şükran!

Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde sanatçılar için oluşturulan Sonsuz Şükran köyünde "Anadoluya Şükran Buluşmaları" Festivali düzenlendi. Projenin mimarı yönetmen Taşdiken, projenin geçen yıldan çok farklı noktalara geldiğini söyledi



Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde sanatçılar için oluşturulan Sonsuz Şükran köyünde "Anadoluya Şükran Buluşmaları" Festivali düzenlendi. Çavuş doğumlu olan ve projenin mimarı yönetmen Mehmet Taşdiken, Çavuş beldesi meydanında başlayan etkinlikte, projenin geçen yıldan çok farklı noktalara geldiğini söyledi.

Sanatçıların köyde tamamlanan evlere bu yıl yerleşmeye başladığını ifade eden Taşdiken, "Evlerin içerisinde hayat başladı. Demek ki proje de hayata geçmiş oldu. Bugün 11 haneye yerleşim oldu, insanlar evlerde şu anda yaşamaya başladılar" dedi.

Anadolunun bugüne kadar hep ihmal edildiğini, küçümsendiğini, çoğu kere de gözlerden uzak kaldığını ifade eden Taşdiken, proje ile binlerce yıllık uygarlıkların ve Selçuklu kültürünün başkenti olan Anadolu topraklarına mütevazi bir katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Taşdiken, Sonsuz Şükran Köyünde Türkiyenin her alanda çok önemli sanatçılarını görmenin mümkün olabileceğini vurgulayarak, "Bundan sonra buraya sadece Türkiyenin değil, dünyanın her tarafından sanatçılar gelecek. Burası artık kültür merkezi olma yolunda önemli bir mesafe almıştır" diye konuştu.

Ünlü modacı Cemil İpekçi ise hayallerinden birinin de bir köyde yaşamak olduğunu anlattı. Kendisinin bir şehirli olduğunu ancak kökeninin çok karışık olduğunu ifade eden İpekçi, şunları kaydetti:

"Ben hem bir Erzincanlı, hem bir Safranbolulu, hem bir Bağdatlı, hem Selanikliyim. Şimdi de Çavuş köylüyüm ve evim bitmiş. İnşallah bundan sonra bu güzel köy meydanında, kendi köy meydanımızda sizlerle beraber olacağız. Ben şöyle bir misyon yüklendim kendi kendime; Mardinde birinci okulumu açmıştım. Allaha şükür iyi gidiyor. Bundan 3 hafta önce Bodrumdaki okulumuzu açtık, çok iyi gidiyor. Önümüzdeki ay Kırıkkaledeki okulumuzu açacağız. Burası da belki bir okul değil ama her geldiğimde bu meydanda muhakkak çocuklarla ve hanımlarla çeşitli çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum."

Etkinliğin açılış töreninin ardından sanatçılara ait karma resim ve fotoğraf sergileri gezildi. Festivale katılan sanatçılar daha sonra inşaat çalışmaları devam eden ve sona eren Sonsuz Şükran köyündeki evleri ziyaret etti.

Modacı Cemil İpekçi de yapımı tamamlanan kendi evini ziyaret ederken, penceresinden çevredekilere el sallayarak selam verdi. Festivalin ilk gününe sinema sanatçıları Bulut Aras, Selçuk Özer, Gaffur Uzuner, Mustafa Uzunyılmaz, modacı Cemil İpekçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Sever, Konya Kültür ve Turizm ve Müdürü Mustafa Çıpan ile sanat ve kültür dünyasından ünlü isimler katıldı. Festival, 17 Eylüle kadar film gösterimleri, sempozyumlar ve atölye çalışmaları gibi farklı etkinliklerle devam edecek.

AA


Geri Dön