25 / 04 / 2024

Sorgun Yeni Çeltek Okulu'nun temeli 28 Eylül'de atılacak!

Sorgun Yeni Çeltek Okulu'nun temeli 28 Eylül'de atılacak!

Sorgun'da Yeni Çeltek İlk ve Orta Okulu’nun temeli 28 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle atılacak. 24 derslikli okul ilk ve orta okul olarak hizmet verecek.



Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün ‘Eğitim Yatırımları’ndan olan, ‘Yeni Çeltek İlk/Orta Okulu’nun temeli 28 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle atılacak. Okulun yapılmasına mihmandarlık yapan Genel Müdür Dr. Osman Coşkun; “Sorgun’umuza geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim göreceği modern bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 


Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun’un girişimleri sonucu Sorgun’da yapımı planlanan okulun temel atma tarihi belirlendi. 20 derslikli ilk ve orta okul eğitimi verecek, ‘Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Okulu” Sorgun işletmesinin de bulunduğu bölgede çok sayıda öğrenciye kaliteli eğitim imkanı sunacak. 


Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri tarafından Yozgat Valiliği ile imzalanan sözleşmenin ardından 2 milyon TL kaynak aktarılan okulun yapımı ile ilgili inşaat çalışmalarına kısa bir süre önce başlanmıştı. 


Sorgun Güzelyurt Mahallesi’nde kullanılmaz hale gelen Oral Bektaş İlköğretim Okulu yıkılmasının ardından temel aşamasına gelen çalışmaların son durumu hakkında açıklamada bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Kurban Bayramı sonrası 28 Eylül Pazartesi günü temel atma töreninin yapılacağını söyledi. 


Coşkun, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ ’la daha önce yaptıkları istişare neticesinde temel atma tarihinin 28 Eylül olarak belirlendiğini söyledi. 


Sözleşme aşamasından temel atmaya kadar sürecin detaylarını bizzat takip eden Coşkun, okulun bir an evvel yapılarak eğitim öğretime açılmasını istediğini belirtti. 


Yozgat Valiliği tarafından yapılacak açılış programının detayları hakkında bilgi veren Coşkun; 


“2014 yılının Nisan ayında Yozgat Valiliği’nde okulun yapımı ile ilgili sözleşmeleri imzalayıp, gerekli olan 2 milyon TL ödeneği aynı zaman dilimi içerisinde valilik hesabına aktararak okulun bir an önce yapılması için gayret sarf ettik. Şükürler olsun temel aşamasına gelindi. İnşallah 28 Eylül Pazartesi günü Adalet eski Bakanımız Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, TBMM Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Samsun Milletvekili hemşerimiz Çiğdem Karaaslan, Yozgat Milletvekillerimiz, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticileri, okulun yapılmasında alın terleri ile mücadele veren işçi kardeşlerimiz ve hemşerilerimizin katılımı bekleniyor. İnşallah ilim, irfan yuvasının manevi hüviyetine uygun bir atmosferde okulumuzun temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu önemli organizasyona tüm Yozgatlı hemşerilerimi davet ediyorum.” 


Yozgat Gazetesi


Geri Dön