19 / 04 / 2024

Sosyal Konut Projesi kapsamında 18 bin konut teslim edildi!

 Sosyal Konut Projesi kapsamında 18 bin konut teslim edildi!

Yoksul vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik TOKİ ile işbirliğiyle uygulanan Sosyal Konut Projesi kapsamında bugüne kadar 43 bin konutun planlanması yapıldı, 18 bin konut teslim edildi.




 ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2013 yılında sosyal yardım ve sosyal hizmetler için yaklaşık 22 milyar TL kaynak aktardı. Yoksul vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik  TOKİ  ile işbirliğiyle uygulanan Sosyal Konut Projesi kapsamında bugüne kadar 43 bin konutun planlanması yapıldı, 18 bin konut teslim edildi. 


Bakanlıkça 2013'te yaklaşık 6 bin aileye barınma yardımı sağlandı. Bakanlığın sürdürdüğü çalışmalarla gelir getirici proje destekleriyle yoksul vatandaşların kendi işlerini kurması ve sürdürülebilir gelire kavuşması da sağlandı. 2013'te 2 bin 82 aileye destek sağlandı. Sosyal yardım istihdam bağlantısı kapsamında yardım edilen 43 bin kişi işe yerleştirildi ve 74 bin kişi de iş ve meslek kurslarına alındı. Bakanlık, 9.5 milyon vatandaşın da Genel Sağlık Sigortası primini karşılayarak ücretsiz sağlık hizmeti almasını sağladı. 


Dünya


Geri Dön