19 / 04 / 2024

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine 1000 TL sosyal yardım desteği veriliyor. Peki, sosyal yardım desteğinden kimler yararlanabilir? Sosyal yardım desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk pandemiyle mücadele kapsamında Mart ayından itibaren 1000 TL sosyal yardım desteği yapılacağının müjdesini vermişti. Takvim'de yer alan habere göre; söz konusu destek kapsamında bu süre boyunca  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na 2 milyar TL kaynak aktarıldı. Pandemi ile mücadele kapsamında  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na normalin dışında ek 4 periyodik pay gönderdiklerini anımsatan Selçuk, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla salgın sürecinde vakıflarımıza gönderdiğimiz 715,2 milyon ek kaynak ile birlikte toplam 2 milyar TL periyodik pay göndermiş olduk" açıklamasını yapmıştı.

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

Peki söz konusu 1000 TL sosyal yardımdan yararlanmak için başvuru şartları neler? 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

İhtiyaç Sahibi Asker Ailelerine Destek 

Bakan Selçuk, yapılan yardımların detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine 2 aylık periyotlarla destek verdiklerini söyleyerek yaklaşık 32 bin ihtiyaç sahibinin hesabına 25,8 milyon TL yatıracaklarını açıkladı.

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

89 Bin İhtiyaç Sahibi Kadına 57,2 Milyon TL Destek 

Ayrıca Bakan Selçuk, eşini kaybeden 90 bin ihtiyaç sahibi kadına 57,2 milyon destek sağlandığını dile getirmişti.

İhtiyaç Sahibi Öksüz ve Yetimler İçin 12 Milyon TL Ödeme

Sosyal yardım desteği kapsamında anne, babası veya her ikisi de vefat etmiş 18 yaş altındaki 41 bin çocuk için de 12 milyon TL yardım yapılacak.

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

1000 TL YARDIMDA DÖNEMSEL MUHTAÇLIK KRİTERİ 

Bakan Selçuk, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımların yanı sıra salgın dolayısıyla "dönemsel muhtaçlık" kriterleri taşıyan kişilere de yardımda bulunduklarını açıkladı. Bakan Selçuk, aktarılan kaynakla  sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının mali imkanlarını güçlendirerek, vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin şekilde yanıt verdiklerini söyledi. Vakıflara gönderilen periyodik paylar hesaplanırken il ve ilçe nüfusu, aktif hane dosyası gibi göstergeler kullanılıyor.

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASI 

Bakan Selçuk yapılan yardımlara ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında, biz, bildiğiniz gibi pandemideki sosyal destek programımızı 3 faz hâlinde açıklamıştık; faz 1, faz 2, faz 3. Ve faz 3'te hiçbir ayrım yapmadan -her zamanki gibi sosyal yardımlarda- bütün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvurabiliyorlar.

Dolayısıyla, esnaf olsun, diğer çalışanlarımız olsun, yani belli kategorilerdeki bütün çalışanlarımız olsun bu dönemde dönemsel ihtiyaç hâlinde olan bütün vatandaşlarımıza açık bir sistem gerçekleştirdik ve orada e-devlet üzerinden başvurarak… Faz 3 hâlâ açık sistemde dolayısıyla o sistem üzerinden devam edebiliyorlar."

 

SÜREÇ DEVAM EDİYOR YAZANLAR... 

Yardım için daha öncesinde başvuru yapan ve  Süreç Devam Ediyor yazısıyla karşılaşan vatandaşlar il ve ilçelerindeki SYDV'lere müracaat ederek başvuru süreci hakkında bilgi alabilir.

BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Söz konusu başvurular kişi bazlı değil hane bazlı olarak değerlendiriliyor. Şartların sağlanmasıyla birlikte değerlendirmeler, başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na iletiliyor.

1000 TL YARDIM ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIYOR? 

1000 TL sosyal yardım desteği başvuru sırasında iletilen IBAN kayıtlı hesaplara yapılıyor. IBAN bilgisi vermeyen vatandaşlara ise PTT aracılığıyla ödeme yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? 

Düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışırken işsiz kalıp gelirinden olanlar 1000 TL'lik sosyal yardımdan faydalanabilir. Ayrıca söz konusu yardımdan her haneden bir kişinin başvurması gerekiyor. Destek ödemeleri hane başına yapılıyor.

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

KİMLER BAŞVURAMAZ? 

Sosyal yardımdan düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamayacak. Daha önce bin liralık destekten yararlananlar da başvuru yapamayacak. İlk kez destekten yararlananlar başvuru yapabilecek.

BAŞVURUDA NEYE BAKILIYOR? 

Başvuru yapan kişilerin çalışıp çalışmadığına, çalışıyorsa işyerindeki durumuna, başvuranın kiracı olup olmadığına ve başvuran kişilerin su, elektrik ve doğalgaz gibi fatura ücretlerine bakılıyor.

1000 TL'lik pandemi yardım ödemeleri başladı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön