24 / 04 / 2024

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayede evi fiziksel bir eser için kripto para ödemesi kabul edecek.




İngiltere merkezli Sotheby's müzayede evi ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin eserlerinden birinin satışının gerçekleşeceği müzayedede ilk defa fiziksel bir sanat eseri için kripto para ile ödemeleri kabul edeceğini duyurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sanat dünyasında da kripto para kullanımı gün geçtikçe artıyor. İngiltere merkezli Sotheby's müzayede evi yetkilileri, Banksy adıyla bilinen İngiliz sokak sanatçısının en bilinen eserlerinden Love is in the Air'in satışında kripto ödemelerinin kabul edileceğini açıkladı. 12 Mayısta New York'ta yapılacak müzayede satışın 3 ila 5 milyon dolar arasında bir fiyatla gerçekleşmesi öngörülüyor.

Sotheby s müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Önümüzdeki hafta yapılacak olan müzayede için Sotheby's'in satış için dünyada önde gelen kripto para değişim platformlarından biri olan Coinbase Global Inc (COIN.O) ile anlaştığı belirtildi. Uzmanlar, bu karar sonrasında sanat dünyasında da kripto para ile alışverişin yaygın olacağını belirtti.

Kripto para tartışmalarında sular durulmuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön