28 / 03 / 2024

Soyak’lı Yeşil Yakalı Çalışanlar ilk yıllarını tamamladı!

Soyak’lı Yeşil Yakalı Çalışanlar ilk yıllarını tamamladı!

Soyak’ın Yeşil Yakalı Çalışanları bu değişimle, karbon ayak izinde 90 tonluk yani yüzde 18’lik bir düşüş sağlayarak, sürdürülebilir bir dünya için örnek bir davranış sergilediler.



Kurum kültürünü ‘Sürdürülebilir Yaşam Yaklaşımı’ üzerine inşa eden Soyak’ın; bu çatı altında hayata geçirdiği projelerinden biri olan ‘Yeşil Yakalı Çalışanlar’ gönüllülük projesinin ilk yılı tamamlandı. Soyak Holding CEO’su Dr.M. Emre Çamlıbel’in de katıldığı etkinlikte; en çevreci Yeşil Yakalı Çalışanlara sertifika verildi.


Geçtiğimiz yıl, hayata geçirdiği sürdürülebilirlik farkındalık projelerine bir yenisini daha ekleyen Soyak; çalışanlar nezdinde ‘Yeşil Yakalı Çalışanlar’ adıyla bir gönüllülük programı başlattı. Programın amacı; çalışanların hem günlük hem de iş yaşamında bazı taahhütleri yerine getirmelerine ve karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik etmek. Çalışanlar Yeşil Yakalı ünvanını kazanbilmek için öncelikle bir iyi niyet bildirgesi imzaladılar ve aynı zamanda karbon ayak izlerinin ölçülmesi için de onay verdiler. Bir yıl boyunca bazı sorumlulukların yerine getirilmesini taahhüt eden iyi niyet bildirgesinin yaklaşık 100 Soyak çalışanına taahhüt ettiği 25 sorumluluğun bazıları şöyle;


Asansör kullanımını azaltmak


Çıktı alımında kağıdın her iki yüzeyini de kullanmak


Normal pil yerine şarj edilebilir pil kullanmak


Gereksiz yanan aydınlanmaları söndürmek


Geri dönüşümlü malzeme kullanımına hassasiyet göstermek


Molalarda bilgisayar monitörünü kapatmak


Toplu ulaşım araçlarını tercih etmek


Geri dönüşümlü ambalajları tercih etmek, plastik poşet yerine bez torba kullanmak


Bu yıl Çevre Koruma Haftası’nda gerçekleşen ve en başarılı Yeşil Yakalı Çalışanlar’ın sertifikalandırıldığı töreninin açılış konuşmasını Soyak Holding CEO’su Dr.M. Emre Çamlıbel yaptı. Yaklaşık 100 Yeşil Yakalı Çalışan’ın karbon ayak izi ölçümlerinin açıklanmasıyla başlayan törenin devamında en çevreci Yeşil Yakalı’lar belirlendi. Yeşil Yakalı Çalışanlar nezdinde geçtiğimiz Ekim Ayı’nda yapılan bireysel karbon ayak izi ölçümlerinde toplam 510 ton karbondioksit eşdeğeri karbon ayak izi çıkarken, yeni ölçüm sonuçlarına göre Yeşil Yakalı Çalışan toplam karbon ayak izinin, 424 ton karbondioksit eşdeğeri karbon ayak izine düştüğü belirtildi. Soyak’ın Yeşil Yakalı Çalışanları bu değişimle, karbon ayak izinde 90 tonluk yani yüzde 18’lik bir düşüş sağlayarak, sürdürülebilir bir dünya için örnek bir davranış sergilediler.


Bir Yeşil Yakalı Çalışan, 0,83 tonluk ayak izi ile ‘karbon ayak izi en düşük çıkan Yeşil Yakalı Çalışan’ sertifikasına sahip olurken; bir yılda karbon ayak izini 13 ton azaltmayı başaran ‘Yeşil Yakalı Çalışanlar’ da karbon ayak izini en çok düşürenler olarak sertifikalarını aldılar. En çevreci Yeşil Yakalalılar’a sertifikalarını takdim eden Soyak Holding CEO’su Dr.M. Emre Çamlıbel, öncelikle projeye gönüllü olarak katılan herkese teşekkür etti. Karbon ayak izi en düşük çıkan ve bir yıl içerisinde en çok azaltan 3 kişiye sertifikalarını takdim eden Çamlıbel; projeye gönüllü olarak katılan herkese teşekkür etti. Çamlıbel sözlerine “Soyak, gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri çevreye ve toplum değerlerine saygılı çalışmalarla sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunarak devam ettirmektedir. Günümüzün en önemli küresel sorunlarından biri olan iklim değişikliği ve bilinçsiz tüketimin sonuçları; hayatın her anında karşımıza çıkabilir. Bu program kapsamında yaklaşık bir yıl önce gönüllü olarak imzaladığımız bir iyi niyet bildirgesi var. Bu bildirge; basit gibi görünen ama sürdürülebilir yaşam yaklaşımı için çok önemli bazı sorumlulukları taahhüt ediyor. Yeşil Yakalılar olarak bildirgede yer alan taahühtleri yerine getirerek hem kendimiz hem de yaşanabilir bir dünya için çok değerli bir göreve adım attık. Günlük yaşantılarında da toplu ulaşım araçlarını tercih ederek, bisiklet ve merpen kullanarak karbon ayak izi ölçümlerinde en başarılı sonuçlara sahip olan Yeşil Yakalıları tebrik ediyorum.” şeklinde devam etti.


Star


Geri Dön