16 / 04 / 2024

S&P'den Fransa'ya şok!

S&P'den Fransa'ya şok!

Standard and Poor's kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standard and Poor's, Fransa'nın '' AA '' olan kredi notunu teyit ederken, perspektifi durağandan negatife düşürdü.



Standard and Poor's kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı  içindeki düşük ekonomik büyüme hedefiyle kamu borçlarının düşürülememesi,  perspektifin durağandan negatife indirilmesine gerekçe gösterildi.

 

Fransa'nın bütçe açıklarının gayri safi milli hasılaya oranının yüzde  4.1 oranında olacağı tahmininde bulunan kuruluş, Fransa için bu yıl yüzde 0,5  oranında ekonomik büyüme öngördü.Standard and Poor's 2013 Kasım  ayında, Fransa'nın ''AA+'' olan notunu, ''AA''ya  düşürmüş ve perspektifi durağan  olarak ilan etmişti.

 

Fransa'nın bütçe açıkları, bir türlü artırılamayan ekonomik büyüme ve  istihdam, sosyalist iktidarın en önemli sorunları olarak değerlendiriliyor.

 

Fransa'nın bütçe açıklarının gayri safi milli hasılaya oranının yüzde  3'ü aşıp, yüzde 4'e dayanması Avro para birimi kriterini denetleyen AB Komisyonu  ile arasında ciddi sorun yaratıyor


Vatan


Geri Dön