26 / 04 / 2024

Spil Dağı Milli Parkı'nı Yasemin Gümüş Mimarlık tasarlayacak

Spil Dağı Milli Parkı'nı Yasemin Gümüş Mimarlık tasarlayacak

Spil Dağı Milli Parkı'nda yer alan tesislerin, mimari,peyzaj ve öncü projelerinin hazırlama hizmetlerini Yasemin Gümüş" adlı mimarlık firması yapacak



Spil Dağı Milli Parkı'nın turizme açılması için hazırlanan imar planında yer alan tesislerin, mimari,peyzaj ve öncü projelerinin hazırlama hizmetlerini yaptırmak üzere Manisa İl Özel İdaresi tarafından ihale açıldı. İhaleyi, "Yasemin Gümüş" adlı mimarlık firması kazandı.

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spil Milli Parkı'nın turizme kazandırılması çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, bu kapsamda hazırlanan imar planı, mimari ve peyzaj öncü projelerinin hazırlanması için açılan ihalenin sonuçlandığını kaydetti.

İhaleyi 117 bin 732 lira ile Manisa'daki mimarlık firması Yasemin Gümüş'ün kazandığını bildiren Güngör, "İhaleyi kazanan firma, toplam 230 bin 300 metrekare alanda, 42 bin 100'ü turizm tesisi alanları, 62 bin 300'ü kamp alanları, 41 bin 300'ü spor tesisleri, 28 bini festival alanı ve 56 bin 600 metrekaresi ise piknik alanlarını içeren öncü proje hazırlayacak" dedi.

Güngör, iş teslim süresinin 105 gün olduğunu ve bu sürenin sözleşme imzalanmasından itibaren başlayacağını belirtti. Öncü projenin hazırlanmasının ardından Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yatırım ve işletme ihalelerinin yapılacağını anlatan Güngör, bu işlemlerin de 2010 sonuna kadar tamamlanmasını beklendiklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön