20 / 04 / 2024

Spil'in alt yapısına 30 milyon lira harcandı!

Spil'in alt yapısına 30 milyon lira harcandı!

Rahmi Bayrak, 1968'de 6 bin 694 hektarlık alanda oluşturulan Spil Dağı Milli Parkı’nın 46 yıl sonra imar planına ve altyapıya kavuştuğunu, 2 yıllık çalışmayı sağlanan ödenekler sayesinde bir yılda bitirdiklerini söyledi




Manisa'nın ünlü Spil dağına 1968 yılından bu yana yapılması hayal edilen yatırımların büyük bölümü gerçekleştirildi. Spil'in 1300 metre zirvesindeki milli parka arıtma ve kanalizasyon yatırımlarıyla birlikte elektrik enerjisi, su, yürüyüş yolları, otoparklar, piknik alanları, sosyal ve kültürel merkezle araştırma merkezi tamamlandı. Projede sıra 2 otelin ihalesine geldi.


Hayal gerçeğe dönüştü

Spil'in 46 yıl sonra imar planına ve alt yapıya kavuşması nedeniyle Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ ile ilgili yatırımcı kurumların temsilcileri bölgeye bir gezi düzenledi. "AK Parti iktidarı bu projeyi gerçeğe dönüştürdü" diyen Tanrıverdi, "Burası artık Manisa için bir ziynet. Bu ziyneti elmas taşı gibi hep birlikte iyi işlemeliyiz. Alt yapısı ile Türkiye'ye örnek olacak projede şimdi sıra otellerin yapımında. Hedef burada 500 bin kişiyi ağırlamak. Manisa Büyükşehir Belediyesi de hemen Spil'e çıkış yolunu genişletmeli ve teleferiği hayata geçirmeli" diye konuştu. Manisa 4. Orman Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ise, bakanlığın 30 milyon liralık harcama yaptığını dile getirerek, "Burada iki yıl ihale süresi olan çalışmayı bir yıla indirdik. Ara yollar yapıldı, içme suyu şebekesi döşendi, 7 bin 500 kişinin ihtiyacına cevap verecek arıtma tesisleri, yürüyüş yolları, geniş caddeleri ve sosyal tesisleri yanında çeşitli büyüklükte 42 kır evi inşaa edildi" dedi.

Daha önce ihaleye çıkarılan ve burada alt yapı olmaması nedeniyle ihaleye katılacak talepçi bulunamadığını belirten Bayrak, "Şimdi 246 kişilik spor oteli ve 132 kişilik sağlık oteli olmak üzere iki otelimizin ihalesi yapılacak. İhaleyi 2015 yılında hazırlayıp talepçilere sunacağız. Kapalı spor salonu, açık futbol sahaları ve tenis sahaları da projede yer alacak" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön