19 / 04 / 2024

SSAB, Beton İstanbul 2015 Fuarı'ndaydı!

SSAB, Beton İstanbul 2015 Fuarı'ndaydı!

İsveçli SSAB, damper, beton mikseri, vinç ve iş makinaları kovalarında maksimum verimlilik sağlayan ürünleri ile Beton İstanbul 2015 fuarındaydı. Beton sektörüne birçok fayda sağlayan ürünleri ile fuarda ilgi çekti.



Dünya genelinde yaklaşık 9 milyon ton üretim kapasitesi ile özel çelikte lider şirketler arasında yer alan SSAB, hazır beton sektörüne özel ürünleri ve referans firmaların Hardox, Weldox ve Domex ile ürettiği ekipmanlarla fuarda yer aldı. SSAB, sektöre özel ürünleriyle beton mikseri tamburlarında ve helezonlarında, araç şaselerinde ve beton pompalarında yüksek sertlik, tokluk ve dayanım değerleri sayesinde en ağır koşullarda bile önemli avantajlar sağlıyor.

Türkiye, yaklaşık 80 milyon metreküp ile Avrupa’nın en fazla hazır beton üreten ülkesi… Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesi, kentsel dönüşüm projelerinin artması, birçok bölgede fabrika yatırımlarının yoğunlaşması, yurtdışından artan yatırımcı ilgisi ve ulaşım, sağlık, eğitim v.s gibi kamu odaklı alt yapı çalışmalarının yoğunlaşması ile hazır beton sektörü hızlı bir büyüme sürecine girmiştir. Buna paralel olarak Türkiye’nin ekipman üretiminde ve hazır beton ihracatında yakaladığı ihracat başarısı da Türkiye’yi SSAB için önemli bir pazar haline getirmiştir. Konu ile ilgili açıklama yapan SSAB Türkiye Genel Müdürü Lemi Özden, "Türkiye’de inşaat sektörü sürekli büyüyen bir grafik çiziyor. İnşaat firmaları gerek iç pazarda gerekse farklı ülkelerde yaptıkları projeler ile büyük başarılara imza atıyor. Buna paralel olarak inşaat makineleri üretiminde ve hazır beton ihracatında dünya pazarındaki etkinliğini de gün geçtikçe artırıyor. Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olması sebebi ile her alanda yatırımlar uzun vadede daha da büyüyecektir. Biz de SSAB olarak maksimum verimlilik sağlayan ürünlerimizle pazarda etkin varlık gösteriyoruz.” şeklinde konuştu. Sektörde var olan ciddi büyümeye bağlı olarak yeni dönemde SSAB olarak daha etkin olacaklarını ifade eden Özden, yüksek dayanımlı ve kaliteli ürünlerinin yanı sıra müşterilere sundukları teknik destek ve lojistik hizmetlerle de fark yarattıklarının altını çizdi. 


Daha fazla ürün kullanım süresi... 

SSAB ürün gamında yer alan Hardox çeliği, damper, vinç, iş makinaları gibi araçların üretiminde kullanılmasının yanı sıra beton mikserleri tamburlarında ve helezonlarında da etkin kullanılıyor. Yapısal çelik Domex araç şaselerinde kullanılarak ağırlık tasarrufu sağlıyor. Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen aşınmaya dayanıklı Hardox borular da beton pompasında müşterilerin tercihi oluyor.

Hardox,  sertliği ve tokluğu sayesinde en ağır koşullarda bile uzun aşınma ömrü sağlarken, Domex ve Weldox ise yüksek mukavemet ve tokluk gibi mekanik özellikleri sayesinde müşterilerin daha hafif ürünlere sahip olmasına imkan veriyor. Böylelikle daha fazla yük taşınmasına ve yakıt maliyetlerinin azalmasına olanak sağlayan SSAB, standart çelik kullanımına göre ürünün toplam kullanım süresini birkaç kat artırıyor. 

Beton mikserinde daha fazla beton taşınması ve daha fazla ömür için, kazan gövdesinde ve karıştırıcı helezonlarda 3mm Hardox 450, araç şasesinde ise Domex 700 MC yüksek dayanımlı çelik öneriliyor. Ayrıca çimento silobaslarında gövde kısmında Docol ve Domex saclarının kullanımı, ağırlık tasarrufu sağladığı için müşterilerin nakliye masraflarını en aza indiriyor. 

Daha hafif ve uzun ömürlü ekipmanlar... 


Yakıt ve lojistik maliyetlerini en aza indirmek için mobil inşaat ekipmanlarında en önemli nokta olan hafif araçlar, SSAB yüksek dayanımlı çelikleri ile mümkün hale geliyor. Araç boş durumda hareket ederken bile daha az yük taşıması sebebiyle tasarrufa katkıda bulunan yüksek mukavemetli çelik kullanımı, %30 - %40 oranında ağırlık tasarrufu sağlamasının yanı sıra, daha uzun ömürlü ekipmanlar oluşturduğu için kullanıcısına maksimum fayda sağlıyor. 


Referans firmalarla birlikte SSAB daha güçlü... 

Türkiye'nin önde gelen treyler & üstyapı firmalarının bir çoğu ile başarılı işbirlikleri geliştiren SSAB, Güven Makina’nın fuarda sergilediği beton mikserinde ağırlık sınırlarını aşmadan tek seferde 13 m3 beton taşınmasına olanak sağlıyor. Türkiye'de ilk olarak SSAB Hardox 450’den üretilen mikser, fuarın en ilgi çekici ürünlerinden biri olarak kullanıcısına maksimum verim sağlıyor. SSAB, fuarda yer alan Intermix firmasında  kullanılan Hardox 450 ile, yakın zamanda damperlerdeki gibi beton mikserlerinde de yaygınlaşmayı hedefliyor. 



Geri Dön