20 / 05 / 2024

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için 2024 Ocak zammına ilişkin ilk zam oranı verildi!

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için 2024 Ocak zammına ilişkin ilk zam oranı verildi!

Toplu sözleşme maratonu öncesi 6.5 milyon memur ve emekli, 2024 yılı Ocak ayı için beklediği zamma ilişkin ilk işareti aldı. Türkiye Cmuhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, ocak artışına ilave edilecek enflasyon farkı hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...



Memurların ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeyle belirlenecek 2024 yılı Ocak ayı zammına ilave edilecek enflasyon farkının ne kadar olabileceği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dün açıkladığı yılsonu enflasyon tahminiyle netleşti. Fakat kim ne kadar alacak ve yeni aylıklar nasıl belirlenecek şu an için belli olmadı. 

HANGİ DURUMDA VERİLİYOR?

Takvim gazetesinin haberine göre, memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına, 2024 yılı Ocak ayında, toplu sözleşme doğrultusunda belirlenecek zam oranı yansıtılacak. Bunun yanı sıra, bir enflasyon farkı da söz konusu olacak.

Bir önceki toplu sözleşmede bu yılın ikinci yarısı için zam oranı yüzde 6 olarak kesinlik kazanmıştı. Bu çerçevede, 2023’ün ikinci 6 ayında enflasyonun yüzde 6'yı aşan kısmı üzerinden enflasyon farkı verilecek.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için 2024 Ocak zammına ilişkin ilk zam oranı verildi!

NE KADAR OLACAK?

TCMB, 2023 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak paylaştı. Bu tahmin doğrultusunda, bu yılın ikinci 6 ayındaki enflasyon yüzde 31.92 olacak.

Buna göre, memurlar ve memur emeklilerinin enflasyon farkı da yüzde 24.45 oranında yükselecek. Oluşan enflasyon farkına 2024 yılı Ocak ayı zam oranı ilave edilerek yeni maaşlar belirlenecek.

İşte detaylar...


Geri Dön